altas

El ple del Consell s’ha reunit aquest matí en sessió extraordinària per a aprovar els màxims guardons que concedeix anualment el Consell amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana que se celebra este dimecres 9 d’Octubre.

El dissenyador Francis Montesinos, el poeta Francisco Brines, Laura Pastor (única dona de “els 10 d’Alaquàs) i l’escriptora Rosa Serrano han sigut els seleccionats per la Generalitat Valenciana per a rebre l’Alta Distinció que es lliurarà en una solemne cerimònia aquest dimecres al matí en el Palau de la Generalitat.

A més, la Distinció es concedirà a l’enterrador de Paterna entre 1939-45, Leoncio Badía; a la fundadora d’Escola Valenciana, Carme Miguel; al pilotari el Genovés; i a tots els equips de resposta civil i militar a les emergències que van participar en les labors de prevenció de la DANA que va tenir lloc el mes de setembre passat.

El cantant alcoià recentment mort, Camilo Sesto, rebrà el títol d’Ambaixador de la Comunitat Valenciana, mentre que la CEV, Caixa Rural d’Oriola, Rosa Escandell, Anecoop, María José Sanz i Aurelia Bustos seran reconeguts pels seus mèrits empresarials i socials.

La medalla cultural serà per a la coreògrafa Sol Picó, la il·lustradora Ana Penyas, Mamen García, Miguel Calatayud, Llorenç Giménez (cuentacuentos recentment mort), l’Escola d’Artesans i l’IES Lluís Vives.

Respecte als guardonats per la seua labor a favor de la igualtat i la inclusió es troba l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar, l’associació Tyrius i les filles de la caritat de Sant Vicent Paul de Castelló.

Les medalles al mèrit científic són per a María José Sanz i per a Aurelia Bustos, mentres que les destinades al mèrit esportiu van per al jugardor de tennis Roberto Bautista; la jugadora de voleibol de platja Liliana Fernández; la directora de clubs femenins, Dolors Escamilla; i l’expilotari de raspall, Diego Maldonado.

Finalment, a Brussel·les es lliurarà el premi Lluís Vives destinat als primers valencians que van formar part de les primeres eleccions del Parlament Europeu.