Pablo Casado visitará Valencia para participar en el acto del 9 d'Octubre
Pablo Casado junto a María José Catalá e Isabel Bonig en la procesión cívica de 2019. / FOTO: PPCV

El president de el Partit PopularPablo Casado, torna a València. El líder dels populars estarà aquest divendres dia 9 en la capital del Túria. Casado participarà en l’acte institucional del 9 d’Octubre per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana.

L’Agència EFE ha confirmat aquesta visita que es repeteix per segon any consecutiu. L’acte tindrà lloc en el mateix Palau de la Generalitat i en ell es donaran cita els alts càrrecs del Consell.

Com cada any, aquest comptarà amb el discurs institucional del president de la Generalitat, Ximo Puig. A més, es farà lliurament de les altes distincions que enguany distingeixen al poble valencià per la seua actitud davant la pandèmia.

LA PANDÈMIA TRANSFORMA EL 9 D’OCTUBRE

En aquesta ocasió el coronavirus ha transformat la celebració del 9 d’Octubre amb mesures especials per a la festivitat. Per a l’acte institucional l’aforament s’ha reduït amb l’objectiu de garantir la distància de seguretat entre els assistents.

A això se suma que en aquesta ocasió també s’habilitaran més salons del Palau de la Generalitat per a distribuir als convidats. Amb això el Consell tractarà d’evitar aglomeracions i garantir la seguretat dels participants.

Una altra de les mesures preses ha sigut la reducció del número de guardonats. Aquest 2020 es premiarà al poble valencià amb l’Alta Distinció de la Generalitat; al poeta Marc Granell amb el Premi de les Lletres; i al vicepresident de la Comissió Europea, Franciscus Timmermans, amb la Distinció Luis Vives.

A més, les autoritats han eliminat de l’agenda del 9 d’Octubre altres dues cites assenyalades de la jornada. D’una banda s’ha cancel·lat la processó cívica on eixia la Real Senyera; i per un altre, s’ha suprimit la recepció a la societat civil que se celebrava després de la processó.

Finalment, l’Ajuntament de València ha modificat els tradicionals espectacles pirotècnics de la festivitat per a evitar aglomeracions i concentracions massives.