Parar en el peatge per a pagar l’autopista serà part de la historia en qüestió de temps. A partir del pròxim mes de gener l’AP-7 que connecta Alacant amb Tarragona passarà a ser de lliure accés. Tal com va anunciar el Ministeri de Foment, els 367 quilòmetres de via seran gratuïts per a tots els conductors. Una reivindicació històrica que arribarà una vegada finalitze la concessió amb l’empresa Abertis.

No obstant això, eixe canvi de circulació no agrada a tots els sectors per igual. Els hotelers d’Alacant no són partidaris de la liberalització i és que asseguren que sense una línia ferroviària d’alta velocitat la seua única via d’eixida es col·lapsarà.

Com a alternativa, des de l’Associació Hostalera de Benidorm proposen dos opcions: la creació de bons per a residents per a circular de manera gratuïta o parcialment gratuïta i millorar les connexions amb L’Altet.

A menys de mig any de revertir-se la concessió encara queden detalls per definir. Serà en els pròxims mesos quan el Ministeri de Foment revelarà com serà el procés de liberalització amb el que es posarà fi al pagament per conduir en l’autopista del Mediterrani.