ludoteca

Autopistes, companyia del grup Abertis, i Creu Roja Espanyola posen en marxa, un any més, la ludoteca en l’àrea de servei de Sagunt (València) en l’AP-7, per a fomentar la seguretat en l’autopista i promoure les parades i el descans dels conductors de cara als desplaçaments previstos per a aquest estiu. L’espai, dirigit principalment a xiquets i xiquetes de fins a 12 anys, romandrà obert de dijous a diumenge durant els mesos de juliol i agost, i comptarà amb monitors de Creu Roja Joventut per a atendre als més xicotets.

Esta zona infantil pretén fomentar les bones pràctiques en matèria de seguretat vial a través de tallers, jocs i altres dinàmiques grupales que acosten als futurs conductors les claus per a realitzar un viatge segur per l’autopista amb tota la família.

El servei és una proposta divertida que pretén entretenir als més xicotets mentre els pares i familiars descansen i aprofiten els serveis propis de l’àrea de servei gestionada amb Autogrill.

En total, prop d’1.400 menors van passar durant l’estiu de 2016 per les instal·lacions de la ludoteca. El 46% dels visitants era de nacionalitat marroquina, el 41% procedia d’altres punts d’Espanya i la resta de participants comptava amb nacionalitats de la resta d’Europa, fonamentalment la francesa.

Entre les activitats que duen a terme els voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut, destaquen les dinàmiques i jocs per a fomentar coneixements bàsics de primers auxilis i de seguretat vial. Més de 400 persones, amb una edat mitjana de 10 anys, van rebre pautes d’actuació davant accidents o van participar en els circuits de seguretat vial simulant la conducció sota els efectes de l’alcohol el passat estiu.

El projecte d’Autopistes i Creu Roja Espanyola atén des de 2008 a milers de famílies al seu pas per l’àrea de servei de Sagunt en l’AP-7. Fomenta el descans dels conductors en una ruta especialment transitada per ciutadans de països europeus en sentit d’anada i volta per a passar les seues vacances, coincidint a més amb l’Operació Eixida i Tornada.