Las tres excepciones que permitirán viajar sin pagar peajes en 2024
Antigua área de peaje de la autopìsta AP-7 en Sagunto. /Efe

L’Autopista del Mediterrani podria continuar sent gratuïta si així ho permet el Govern. La Generalitat Valenciana i els partits de l’oposició han coincidit en exigir a Pedro Sánchez mantenir la “gratuïtat total” de l’AP-7 en lloc de convertir-la en una xarxa de pagament a partir de 2024 com està previst per part de l’Executiu.

Durant el ple de Les Corts Valencianes, tant el tripartit com el PP, Vox i Ciutadans s’han mostrat conformes en una proposta presentada per Compromís incloent algunes esmenes. Segons arreplegar Europa Press, la proposició no de llei urgeix al Govern a retirar el pla d’implantació de nous peatges. En ella sol·liciten no instaurar “peatges generalitzats que afecten el dia a dia dels valencians”.

Al marge de l’autopista, també exigeixen al ministre de Transports, José Luis Ábalos, garantir un finançament “no discriminatori” en matèria de mobilitat per a millorar el transport públic. A més, plantegen agilitar les inversions per a millorar els Rodalia; la connexió Gandia i Dénia; i l’acceleració del Corredor Mediterrani.

A les propostes de Compromis s’han sumat dos nous plantejaments de l’oposició. D’una banda, exigir l’augment de la freqüència de pas dels Rodalia; i per un altre, solucionar els problemes de manteniment que pateixen les vies de la “Espanya rural”.

LA REINSTAURACIÓ DELS PEATGES

El Govern ha remès a Brussel·les el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquest es basa en dos principis: “qui contamina paga” i “el que usa paga”. Basant-se en l’experiència internacional, l’Executiu creu que el temps mínim necessari per a desenvolupar els instruments serà de dos a tres anys. No obstant això, insisteix que cercarà l’acord social i polític. A més, està obert a consulta de les autonomies.