La autopista del Mediterráneo cambiará la velocidad máxima en cuatro tramos
Autopista del Mediterráneo.

La velocitat màxima per a circular per autovies i autopistes d’Espanya és de 120 quilòmetres per hora. Només excepcions per trams d’obres o altres afeccions del trànsit canvien aquests senyals de manera provisional. Ara, tanmateix, això canviarà.

L’autopista del Mediterrani, també coneguda com a AP-7, que connecta la Comunitat Valenciana amb Catalunya reduirà la seua velocitat màxima permesa. Un total de 83 quilòmetres de la via veuran reduïda la seua velocitat a 100 km/h i fins i tot 80 km/h .

Segons han anunciat des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, s’ha arribat a un acord amb el Servei Catalá de Trànsit per a reduir la sinistralitat de l’AP-7. Per a això, s’ha activat un pla d’actuació que contempla la reducció de la velocitat en quatre trams de l’autopista.

La mesura catalana afectarà els conductors de València que viatgen per Tarragona, Barcelona o Girona. L’objectiu és garantir la seguretat dels viatgers perquè enguany l’AP-7 acumula 23 víctimes mortals i 45 ferits greus.

4 TRAMS DE L’AUTOPISTA DEL MEDITERRANI QUE CANVIEN

El primer tram afectat serà el que va de Calafat a l’Ampolla en tots dos sentits de la via, dels quilòmetres 288 a 313. Ací els turismes hauran de circular a 100 km/h mentre els camions hauran de fer-ho a 80 km/h. A més, aquests últims hauran de circular per la dreta i tindran prohibit els avançaments.

El segon tram amb canvis serà el que va d’Altafulla a Constantí, també a Tarragona dels quilòmetres 238 a 247. Encara que no es reduirà la velocitat permesa es preveu instal·lar un radar de tram en sentit a Castelló. L’objectiu és frenar els excessos de velocitat detectats en aquesta àrea de l’autopista.

El tercer tram serà en l’àmbit del Vallès, a Barcelona. En aquest cas es limitarà la velocitat màxima a 100 km/h entre El Papiol i Montornès (KM 132-161).

Finalment, el quart tram afectat serà Fornells de la Selva a Girona (KM 66-47). En aquesta zona de quatre carrils se segregarà el vial de la dreta reservant-se per a les entrades i eixides de la via. Tots els vehicles que accedisquen a aquest carril hauran de circular a una velocitat màxima de 80 km/h.