La Beata Inés: un forn de culte a 20 minutos de València on la grandària sí que importa

L'especialitat del forn situat en el Mareny de Sant Llorenç és la brioixeria XXL, amb productes com el seu croissant, literalment de la grandària d'un braç

beata inés

La setmana passada no ens anàvem molt lluny i us portàvem el deliciós Cachap, tot un clàssic del Forn del Rosari de Paterna. Per a aquesta ens desplacem al Mareny de Sant Llorenç, un dimunut poble situat entre Cullera i el Mareny Blau, amb la finalitat de visitar el seu establiment més emblemàtic: el forn de la Beata Inés.

Conegut per la dimensió dels productes que ven (podem trobar trossos de pizza de la grandària d’una Playstation 4 o croissants com el cap del qual escriu aquestes línies) i per l’assequible que resulta arramplar amb les seues existències, aquest local amb tot just 30 anys de tradició és tot un fenòmen a València.

Els seus quasi 70.000 seguidors en Facebook ho corroboren: La Beata Inés és un autèntic lloc de peregrinació per a devots del dolç i el salat de tota la província. Són habituals les escapades de dissabte a un local amb una afluència tal que els seus propietaris, Ramón i Noemí, van decidir instal·lar un berenador a les seues portes fa qüestió d’uns anys.

Del seu ventall de productes destaquen alguns com els panquemaos, les pizzes o els muffins gegants, però l’oferta de la Beata Inés va molt més allà: dònuts, pastissos de moniato, fartons, coques d’anous i panses… tots ells copen uns mostradors que no poden fer sinó salivar al visitant.

A causa de la fama i el prestigi del lloc, un podria llançar-se a pensar que els seus productes no estan a l’abast de tot el món. Res més lluny de la veritat. Una de les claus de l’èxit La Beata és precisament que els seus amos mai s’han pujat a la parra amb els preus. L’establiment sempre està abarrotat i no és casualitat. Brioixeria i pastisseria per i per al poble.

Si us esteu plantejant realitzar una visita pròximament a aquest temple del berenar però no sabeu on deixar el cotxe, tingueu en compte que La Beata compta també amb aparcament propi per a clients. No teniu excusa!

Coneix el cachap, el dolç amb dos segles d’história que sols podràs trobar a Paterna

Una de las mejores pizzerías de España llega al centro de Valencia