beata inés

La setmana passada no ens anàvem molt lluny i us portàvem el deliciós Cachap, tot un clàssic del Forn del Rosari de Paterna. Per a aquesta ens desplacem al Mareny de Sant Llorenç, un dimunut poble situat entre Cullera i el Mareny Blau, amb la finalitat de visitar el seu establiment més emblemàtic: el forn de la Beata Inés.

Conegut per la dimensió dels productes que ven (podem trobar trossos de pizza de la grandària d’una Playstation 4 o croissants com el cap del qual escriu aquestes línies) i per l’assequible que resulta arramplar amb les seues existències, aquest local amb tot just 30 anys de tradició és tot un fenòmen a València.

Els seus quasi 70.000 seguidors en Facebook ho corroboren: La Beata Inés és un autèntic lloc de peregrinació per a devots del dolç i el salat de tota la província. Són habituals les escapades de dissabte a un local amb una afluència tal que els seus propietaris, Ramón i Noemí, van decidir instal·lar un berenador a les seues portes fa qüestió d’uns anys.

Del seu ventall de productes destaquen alguns com els panquemaos, les pizzes o els muffins gegants, però l’oferta de la Beata Inés va molt més allà: dònuts, pastissos de moniato, fartons, coques d’anous i panses… tots ells copen uns mostradors que no poden fer sinó salivar al visitant.

A causa de la fama i el prestigi del lloc, un podria llançar-se a pensar que els seus productes no estan a l’abast de tot el món. Res més lluny de la veritat. Una de les claus de l’èxit La Beata és precisament que els seus amos mai s’han pujat a la parra amb els preus. L’establiment sempre està abarrotat i no és casualitat. Brioixeria i pastisseria per i per al poble.

Si us esteu plantejant realitzar una visita pròximament a aquest temple del berenar però no sabeu on deixar el cotxe, tingueu en compte que La Beata compta també amb aparcament propi per a clients. No teniu excusa!

Coneix el cachap, el dolç amb dos segles d’história que sols podràs trobar a Paterna

Una de las mejores pizzerías de España llega al centro de Valencia