El Nadal està en caure i això es nota ja en els comerços. Les botigues de joguets han arrancat la campanya nadalenca en un any marcat per la crisi dels contenidors del continent asiàtic. Les botigues valencianes són algunes de les quals pateixen aquest problema i alerten de la falta d’alguns dels seus joguets.

Localitats valencianes especialitzades en aquest sector, com Ibi, Onil i Castalla, són les grans perjudiques en aquesta crisi. Dins dels joguets, els principals afectats són aquells que usen els microxips. Això ve a causa de la seua escassetat en el mercat i a la seua dificultat per a importar-los.

Per aquest motiu, moltes fàbriques s’han avançat i ja porten temps preparant la campanya. No obstant això, el que sí que sembla clar és que els joguets s’encariran. Una alternativa que es planteja és la de la compra de productes locals que no requereixen importació des de la Xina.

AVANÇAR LES COMPRES, CLAU PER A NO QUEDAR-NOS SENSE REGALS

La falta de subministraments d’aquest Nadal ha provocat un gran dilema entre els consumidors: avançar les compres per a assegurar alguns joguets o esperar fins a desembre a l’espera de l’arribada de nous articles.

Per por de quedar-se sense aquests joguets, la gran majoria de valencians han optat per avançar les seues compres. Enguany, la compra de joguets el mes de novembre ha augmentat respecte als anys anteriors.

No obstant això, molts dels joguets estrela estan tenint problemes a l’hora d’arribar a les botigues. La venda d’aquests productes pot veure’s retardada fins als mesos de desembre o fins i tot gener.

Des de botigues del sector com Todojuguete ja han alertat al Pare Noel i als Reis Mags perquè enguany no demoren les seues compres. No hi ha dubte que el sector està lluitant perquè tots els regals arriben a temps per a Nadal.