València celebra avui el centenari acte de la Batalla de Flors, aquest festeig que compleix ja 128 anys, on s’exhibeixen carrosses decorades amb milers de flors i que tindrà lloc avui diumenge a les 20 hores en el Passeig de l’Albereda.

Al voltant de 2.000.000 de clavellons es llançaran en la Batalla més pacífica de l’any. D’altra banda, l’Ajuntament de València , a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ha invertit 112.650 euros en la construcció de les carrosses, que portaran als diferents col·lectius festius, culturals i veïnals.

En total seran unes 30 carrosses, juntament amb cinc cotxes lleugers, els que conformaran la Batalla de Flors d’enguany 2019 i al voltant de 5000 persones presenciaran l’acte des de les llotges i participaran llançant les flors a les carrosses.

Planol de localització de les llotges de la Batalla de Flors

Quatre de les 30 carrosses competiran en la categoria especial A, amb obres de Marina Puche (Galopant en la Batalla), carrossa de la Fallera Major Infantil de València, Sara Larrazábal; Jordi Palanca (València, quin orgull!) en la qual participarà la Fallera Major de València; Vicente Julián García (#Dodo) en la qual participarà la Bellea del Foc d’Alacant; i Carrosses Sánchez (Els decendents) , carrossa de la Reina de les Festes de Castelló, el recorregut de les quals inclou una volta d’exhibició i una altra per a arreplegar els premis de cadascuna de les categories (Especial A, Especial B, Ordinària A i Ordinària B).

Talls de carrers

La Policia Local efectuarà diferents talls al trànsit rodat de forma prèvia.

Hui a partir de les 16 hores, ja es tancarà al trànsit rodat en la plaça d’Amèrica amb el pont de les Flors sentit a Jacinto Benavente i el pont de l’Exposició i s’ampliarà el tall si fóra necessari a partir de les 18 hores, en el tram de la Ciutadella, des del pont del Reial.