Fira de

La Gran Fira València es reprèn de l’1 al 25 de juliol amb el lema ‘Hola!’. Després d’una parada d’un any a causa de la pandèmia, aquest esdeveniment torna amb prop d’un centenar d’activitats per a tots els públics en diversos barris i pobles de la ciutat i aplicant totes les mesures sanitàries.

“Enguany serà una fira de mínims per les restriccions i pel fet que les Falles i les preselecciones no es faran fins a setembre”, ha manifestat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, durant la presentació de la programació.

El regidor ha presentat així mateix la imatge gràfica de la Gran Fira València d’enguany. “Hola! és el leitmotiv de la nostra campanya. Un Hola! que resumeix perfectament que hem tornat, que estem ací de nou, que donem la benvinguda a la Gran Fira València”, ha expressat.

0614 Carteles A3 FiraValencia 2021 page-0003
Cartel Fira De Valencia 2021

PROGRAMACIÓ FIRA DE JULIOL 

“Es programa així una Gran Fira amb actuacions en Benimaclet, Carpesa, la Malva-rosa, la Torre, Massarrojos, Natzaret, Pinedo, Campanar, Orriols o Nou Moles, amb quasi un centenar d’activitats, amb actuacions per a tots els públics, que ompliran de cultura els nostres barris i els nostres pobles amb totes les mesures sanitàries i protocol covid que s’aplicaran a tots els actes”, ha indicat Carlos Galiana.

Així, a pesar que la Batalla de Flores i les preseleccions no es faran. Les autoritats sanitàries prohibeixen els espectacles itinerants per la pandèmia. Per això, han volgut retre homenatge a la Batalla de Flores, que tanca tradicionalment la Gran Fira València. L’edil afirma que faran una exhibició de tres carrosses amb els nostres mestres carrossers. “Volem que la gent puga veure com es treballa la flor”. El dissabte 24 de juliol a partir de les 19 hores en la plaça Manises.

Els dissabtes es dedicaran a la pirotècnia. El 10 de juliol es dispararà un castell de pals. El dia 17, mascletás nocturnes en dos punts diferents de la ciutat. I el dia 24, castells de focs artificials en tres llocs diferents.

0614 Carteles A3 FiraValencia 2021 page-0006
Cartel de las actuaciones de la Fira De Valencia 2021

CONCERTS MUSICALS 

Galiana també ha detallat que el 24 de juliol tindrà lloc la Gran Nit de Juliol. Comptarà amb 14 actuacions des de les 19 fins a les 23 hores. Entre els artistes, destaquen Pep Gimeno ‘Botifarra’, Maria Juan, la Jazzwoman band o la Federació de folklore de la Comunitat Valenciana. D’altra banda, del 2 a l’11 de juliol, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, s’ha programat el festival Poliritmia.

A més, està prevista la Correfira, entre el 7 i 25 de juliol, amb més de 30 actuacions. Entre elles, monòlegs d’Óscar Tramoyeres, Manu Badenes, María Zamora o Pepa Cases; teatre; circ, i música. El programa de la Quina Fira contempla espectacles per als xiquets i les xiquetes de la mà de, per exemple, Ramonets, Dani Miquel o Seda Jazz Happy Jazz.