La Batalla de Flores llenará de aromas y colores las calles de Valencia: fecha, hora y lugar de celebración

La Gran Fira de València tancarà aquest mes de juliol replet d’activitats amb la tan esperada Batalla de Flors. Després de dos anys d’aturada per la pandèmia del coronavirus, la fira ha arribat a València amb més força que mai però cada vegada està més a prop la seua final. Un tancament on les flors seran les protagonistes.

L’esdeveniment ja té data i hora. Serà el diumenge 31 de juliol a les 20.00 hores quan se celebre. Com és habitual, la batalla de flores tindrà lloc en el passeig de l’Albereda inundant així l’avinguda de tot color i deixant una gran aroma floral al final.

L’esdeveniment començarà amb el pas de la cavalleria de gala de la Policia Local. Després li seguirà la cavalcada valenciana que constarà de música de tabal i dolçaina. Després d’ella aniran els portadors de joies i pomells i les parelles a cavall abillades amb vestits a l’antiga. Finalment, tancaran la desfilada les carrosses que estaran repletes de falleres.

Una vegada es lliuren els premis a les millors carrosses i cotxes serà quan arrancada l’autèntica batalla floral. Enguany es llançaran 1.500.000 unitats de clavells, que cobriran els carrers d’un gran arc de Sant Martí floral.

PER QUÈ SE CELEBRA LA BATALLA DE FLORS A VALÈNCIA?

L’inici d’aquest acte es remunta a  1891 per iniciativa de Pasqual Frígola, baró de Cortes de Pallars, i va començar a celebrar-se en el passeig de l’albereda imitant uns combats lúdics semblants que se celebraven a Niça durant el carnestoltes.

No va tardar a convertir-se en el festeig més distingit i popular. Aquest es va mantenir com un dels principals actes festius i socials de l’era daurada de l’antiga Fira, entre finals del segle XIX i el primer terç del segle XX.

També es podria dir que la batalla de flores naix com un homenatge a l’horta valenciana. Un esdeveniment acolorit i aromàtic que van iniciar les famílies més burgeses i adinerades de València com una manera de lluir-se de manera ostentosa i de celebrar, llevant-se de tot protocol, l’arribada de l’estiu.