GRAFCVA416. MANUEL (VALENCIA), 09/12/2019.-Fachada de la casa de Manuel (Valencia) en la que se perdió la pista de la joven Marta Calvo y donde el único detenido por estos hechos asegura que la descuartizó. La Guardia Civil ha reanudado hoy las labores búsqueda de la joven en los alrededores de Manuel y en los vertederos a los que pudieran haber llegado sus restos. EFE/Kai Försterling

CRISTINA CORREDERA. Ja van 32 dies sense saber res de Marta Calvo. Avui, 9 de desembre la Guàrdia Civil reprèn el dispositiu de cerca del seu cos, que es va interrompre el dissabte com a conseqüència de les males condicions del terreny a causa de les fortes pluges que es van precipitar sobre la Comunitat Valenciana. Els investigadors van aprofitar aquests dies per a estudiar detingudament totes les pistes arreplegades fins al moment.

Així doncs, és important per a comprendre el cas conèixer tot el que se sap fins al moment, i les incògnites que encara queden per resoldre.

Quan es perd el contacte amb Marta?

El parador de Marta Calvo es va perdre el passat 7 de novembre en el municipi valencià de Manuel. L’últim contacte de la jove amb la seua mare és aqueix mateix dia a les 5.55 hores, en el qual li va enviar la ubicació en la qual es trobava a través de WhatsApp. L’endemà passat, la seua mare acudeix fins a aqueixa direcció que la seua filla li havia compartit. Es va personar a la casa on l’acusat viu de lloguer, i va poder parlar amb ell però el presumpte autor del crim va dir que no coneixia a cap Marta. La mare alarmada al no saber res de la seua filla va denunciar la seua desaparició.

Denúncia de la desaparició de Marta

Des que el 9 de novembre la mare de Marta Calvo denunciara la desaparició de la seua filla es va iniciar una intensa cerca en la qual participen fins a 150 efectius, entre ells, agents de la Guàrdia Civil i de la Unitat Militar d’Emergències, entre altres.

El sospitós confessa que ha esquarterat el cos de Marta

27 dies després de la desaparició de Marta Calvo, el sospitós es lliura el dimecres 4 de desembre en les dependències de la Guàrdia Civil de Carcaixent (València) i confessa que havia esquarterat el cos de la jove i les seues restes els havia tirats en diversos contenidors. No obstant això, en cap moment assumeix ser l’autor de la mort de Marta Calvo, atribueix com a causa de la defunció de la jove un episodi de sexe i cocaïna. Declaració que no es pot demostrar sense el cos de la víctima.

Suspensió de l’activitat de la planta de reciclatge

Des d’aqueix moment, la policia judicial de la Guàrdia Civil ordena la suspensió de l’activitat de la planta de reciclatge de Guadassuar (València) per a investigar si el cadàver de Marta Calvo o restes del mateix van poder haver arribat a aquestes instal·lacions.

Ajornament de la reconstrucció dels fets

El 5 de desembre estava prevista la la reconstrucció dels fets a la casa que el sospitós tenia en Manuel, però s’ajorna fins al cap de la seua passada a disposició judicial.

 

GRAFCVA397. ALZIRA (VALÈNCIA), 06/12/2019.- El sospitós de la mort de Marta Calvo, Jorge Ignacio P.J., de 38 anys, a la seua arribada al Jutjat 6 d’Alzira (València), que s’encarregarà de la instrucció del sumari sobre els fets. EFE/Kai Försterling

Presó provisional, comunicada i sense fiança

El divendres 6 de desembre Jorge Ignacio P.J., de 38 anys, arriba sobre 12.30 hores protegit per agents de la Guàrdia Civil al jutjat, rebut per diversos veïns entre insults i esbroncs.

El jutjat número 2 d’Alzira, ha decretat l’ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per al presumpte autor de la mort de la jove Marta Calvo, que s’ha acollit al seu dret a no declarar.

L’advocat de l’acusat, Oscar Fernández a l’eixida del judici ha negat que el seu defensat haja comès al delicte d’homicidi que se li imputa. Mantenen que la mort va ser “accidental “i posa en valor que el seu client “estiga col·laborant”.

D’altra banda, l’advocada de la família de la jove, Pilar Jové, ha dit que l’objectiu principal és trobar el cos de Marta Calvo. I destaca que “sorprèn que sembla ser la segona vegada” que al detingut li ocorre el mateix amb dues dones diferents.

Semblances amb un altre cas

Una altra de les incògnites que queden per filar és la coincidència o no d’aquest cas amb un altre anterior, protagonitzat per l’acusat del cas de Marta Calvo, que també va deixar la mort d’una altra dona.

El 25 de març la policia rep un avís perquè una dona que exercia la prostitució estava patint convulsions i el client que havia estat amb ella es va anar ràpidament de l’edifici. En arribar la Policia Nacional, Policia Local i l’equip sanitari fins al lloc dels fets, la van traslladar a l’hospital La Fe on va ingressar en coma induït fins a morir el 3 d’abril.

Gràcies a les característiques físiques que les companyes van facilitar sobre l’home que va estar amb la víctima es va saber que aquest home va poder ser Jorge. Però, mai va arribar a ser investigat, segons fonts policials, perquè els resultats de l’autòpsia demostraven que la morta va morir com a conseqüència d’un atac epilèptic amb consum de substàncies estupefaents.

Sospitosa olor a lleixiu

Els veïns asseguren que dies després de la mort de Marta Calvo eixia una forta olor a lleixiu de la casa que l’acusat tenia llogada en Manuel (València). Els investigadors van realitzar un registre minuciós d’aqueix habitatge però sembla que no van trobar rastre de la jove.

 

La investigació que avui es reprèn pretén esclarir els fets, resoldre totes les incògnites i trobar el cos de la jove desapareguda fa 32 dies en el municipi valencià de Manuel.