El presunto asesino de Marta Calvo: “Prefiero morir antes de parecer un monstruo que mata mujeres”
El presunto asesino de Marta Calvo y de dos jóvenes más, Jorge Ignacio Palma - Rober Solsona - Europa Press

El judici per l’assassinat de Marta Calvo continua. Hui el protagonista ha sigut el presumpte descuartizador de la víctima, Jorge Ignacio Palma. Aquest s’ha negat a respondre a les preguntes de la fiscal i a les de les acusacions. “Sí que vull declarar, per descomptat. Declararé amb gust al jurat, a sa senyoria i a la meua lletrada”, ha aclarit.

La sessió ha començat amb la lectura de la carta que va escriure Palma quan va esquarterar a la víctima. En ella indica que era una forma que quedara gravat el que havia passat, ja que en aqueix moment tenia intenció de suïcidar-se.

“Soc Jorge, això és un accident i mai em vaig imaginar que la meua vida anara a acabar d’aquesta manera”, comença la carta. “Jure que això no és violència de gènere. Amo i respecte a les dones, ens fiquem al llit i quan ens despertem l’endemà, estava morta”, ha continuat llegint.

“Vaig pensar a desfer-me del cos de la xica però com no podia fer-ho jo només sense cridar l’atenció vaig pensar a esquarterar-la. L’endemà vaig portar les bosses i les vaig tirar a contenidors per a desfer-me d’ella”, resa la carta. En ella, l’acusat també manifesta que té “por de morir a la presó”. A més, assegura que “prefereix morir” abans que li prenguen per un “monstre que mata a dones”.

La lectura de la carta ha finalitzat amb una disculpa per part de Palma a la mare de la víctima. Més endavant, l’acusat ha passat a respondre a les preguntes relacionades amb la neteja del bany ja que la Guàrdia Civil no va trobar proves que confirmaren l’esquarterament en Manuel.

DECLARACIÓ DE JORGE IGNACIO PALMA

Una de les primeres qüestions que ha realitzat la defensa és si va matar a marta. Ell ha respost de manera rotunda: “No, en absolut”. “Mai he tingut intenció de causar mal o greuge ni a les xiques que han mort ni les que han vingut ací a denunciar”, ha aclarit.

En aquesta sessió també s’ha preguntat pels utensilis de neteja, ja que la guàrdia Civil no va trobar restes que confirmaren la versió d’esquarterament. “Vaig comprar lleixiu, amoníac, un pal de fregar i una granera. Després de la primera neteja vaig veure que quedaven coses en el desguàs i vaig comprar el desatascador”, ha explicat.

L’acusat de l’assassinat de marta Calvo, Jorge Ignacio Palma, en el judici. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

Així mateix, també s’ha aclarit el tema de la droga. En els informes es descarta el seu consum però ell diu tot el contrari. “Quan vam ser a la casa de Manuel el meu advocat em va dir: Per què t’has tallat el pèl? Et faran una prova de tòxics. Jo li vaig dir Ara m’ho dius, germà? M’ho va tallar el meu company de cel·la que era el perruquer del mòdul”. Aquest fet és significatiu ja que amb l’anàlisi del pèl els professionals poden conèixer si l’acusat va consumir droga.

ON ESTÀ EL COS DE MARTA?

Al final de la sessió s’ha preguntat sobre el cos de marta. “Jo no tinc ànim de martiri. Si volguera maquillar els fets hauria comptat qualsevol altra cosa“, ha contestat l’acusat.

Palma ha aclarit com va baixar el cos de marta per les escales. “Agafant-la pel pit, d’esquena, estava rígida, rígida”. A més, ha reconegut que “mai” va pensar que no anaren a trobar el cos.