La Comunitat Valenciana más cerca de equiparar el número de altas y contagios por coronavirus
Les obres dels hospitals de campanya estan ja en la seua recta final

L’hospital de campanya de la província de València ja està obert. La infraestructura annexa a l’Hospital La Fe ha iniciat aquest dilluns la seua activitat hospitalària. El nou centre sanitari ha rebut els primers ingressos de pacients COVID-19 amb situació clínica lleu o moderada. L’objectiu és alleujar la pressió assistencial hospitalària davant el repunt de casos després del Nadal.

La Conselleria de Sanitat va anunciar la setmana passada l’habilitació de 280 llits en els tres hospitals de campanya de la Comunitat. D’aquestes, un total de 120 corresponen a l’hospital de campanya de València. A més, asseguren que podria ampliar-se fins a les 356 llits en cas que fóra necessari.

QUINS PACIENTS IRAN A L’HOSPITAL DE CAMPAÑA?

El procediment de derivació de pacients està coordinat per la Direcció General d’Assistència Sanitària. També s’ha consensuat amb tots els centres hospitalaris d’aguts de la província. Aquest estableix que els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana assistiran a pacients majors de 18 anys; no dependents; amb PCR positiva en COVID-19; que hagen estat prèviament en un hospital d’aguts i es troben en fase de resolució de l’enfermedad.

En alguns casos, poden ingressar pacients que, a més de la seua situació clínica, la seua situació social o familiar no els permeta mantenir un aïllament adequat o manquen de les cures necessàries en domicili.

Interior de l’hospital de campanya de la Fe.

COM ÉS L’HOSPITAL DE CAMPAÑA?

Aquesta infraestructura es divideix en diferents unitats d’hospitalització que compten amb controls d’infermeria i consultes mèdiques. Totes elles estan dotades dels aparells necessaris per a atendre els malalts de manera individualitzada.

També disposen de preses d’oxigen; punts de radiodiagnòstic per a utilitzar un aparell portàtil de radiografia; i, en cas de ser necessari, respiradors. De la mateixa manera, l’hospital de campanya disposa de banys amb dutxes per a la condícia i higiene de pacients i professionals.

Així mateix, davant possibles situacions climatològiques adverses, s’han reforçat els sistemes de climatització. L’objectiu és que la instal·lació mantinga en tot moment la temperatura adequada de confort per als pacients i el personal sanitari.