médicos voluntarios

El conseller de EconomiaRafa Climent, ha anunciat un pla pioner per a crear un clúster sanitari en la Comunitat Valenciana. L’objectiu és evitar la dependència de països tercers en el proveïment de productes essencials. A més, s’implicarà a tots els sectors productius perquè les empreses treballen de forma transversal.

“En aquests moments és important marcar una prioritat des de les institucions. I això és el que farem a través d’un pla pioner com és el clúster de salut”, ha avançat el conseller.

“Hem de capitalitzar-ho en tot el territori i fer que tots els nostres sectors productius s’impliquen”, ha ressaltat. Ací s’inclouran sectors com el metalmecánico, tèxtil, calçat, farmacèutic, clínic i fins i tot el turisme de salut. D’aquesta manera se cerca que les empreses valencianes “comencen a treballar de forma transversal, no de forma compartimentada”, ha explicat Climent.

El conseller ha realitzat aquest anunci durant la visita a l’empresa ProSafe Plus d’Elx. Aquesta es dedica a la fabricació i comercialització de productes sanitaris i higiènics com a màscares i equips de protecció. A més, es va crear en dos mesos arran de la pandèmia COVID-19.

Anuncian un plan pionero para evitar el desabastecimiento en los hospitales valencianos
El conseller de Economía, Rafa Climent, visita la empresa ProSafe Plus de Elche.

UNA ECONOMIA DEPENDENT QUE PATEIX DAVANT LES CRISIS

Climent ha convidat a reflexionar “sobre el que ha passat i sobre que hem d’anar cap a una indústria de proximitat per als productes essencials”. “És clar que la nostra economia depèn de tercers països i això fa que patim davant qualsevol crisi”, ha matisat. “Per això, la indústria productiva és essencial per al nostre desenvolupament, sobretot la de productes bàsics per a la vida”.

El conseller ha recordat que des de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), s’han actividado ajudes. Aquestes tenen una dotació de 5 milions d’euros per a adaptar les empreses al teletreball. A més, hi ha una altra línia d’ajudes per valor de altres 5 milions d’euros per a les empreses que hagen decidit reconvertir la seua activitat per a fabricar material sanitari.