La Comunitat Valenciana vive un nuevo repunte de contagios y retrocede en el avance de la pandemia
Un equipo de trabajadores en el hospital de campaña de La Fe. / FOTO: Iván Terrón - Europa Press

La Conselleria de Sanitat ha condicionat un total de 280 llits als hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana per a alleujar la pressió en els departaments de salut més afectats per l’increment d’hospitalitzacions associades al repunt de casos de coronavirus. No obstant això, sembla que l’hospital de campanya de La Fe no compleix amb les condicions necessàries per a acollir pacients.

Així ho ha anunciat hui la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig. La líder del PPCV s’ha reunit avui amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, al qual li ha traslladat la informació.

Els hospitals de campanya no reuneixen les condicions necessàries per a assumir les 280 llits que ahir es van anunciar perquè vagen pacients lleus i moderats”, ha declarat Bonig. Per això, ha demanat a Puig que “ho resolga” o demane ajuda a l’Exèrcit per a traslladar-lo a Fira València.

A més, Bonig ha fet públic dos informes de Prevenció de Riscos Laborals de l’Hospital la Fe. Un d’ells correspon al mes de novembre i un altre al dilluns 11 de gener. En ells es posa de manifest les deficiències de l’hospital. A més, incidisquen que no es recomana la seua utilització.

Interior de l’hospital de campanya de La Fe on s’han instal·lat 120 llits.

AIXÍ SÓN ELS HOSPITALS DE CAMPAÑA VALENCIANOS

Al marge de la Fe, Sanitat té preparats altres dos hospitals de campanya a Alacant i Castelló. En tots dos casos s’han dotat d’un total de 80 llits. Aquests llits “estan pensades per a derivar a pacients COVID-19 amb situació clínica lleu o moderada. Prèviament ingressats en hospital d’aguts”, va explicar la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

També serviran d’estada de pacients que no puguen guardar quarentena o tractament en el seu domicili. A més, també s’ha ideat per a aquells que no puguen ser atesos als seus hospitals per tenir una alta ocupació.

Les patologies que s’atendran seran ingressos per pneumònia a causa del coronavirus que estiguen en fase de resolució de la malaltia. Així mateix, pacients que podrien rebre l’alta hospitalària però es veuen obligats a romandre hospitalitzats per impossibilitat de mantenir mesures d’aïllament adequades.

CRITERIS D’HOSPITALITZACIÓ

Els criteris per a l’hospitalització i ocupació d’aquests nous llocs hospitalaris seran: proximitat a la zona d’accés; proximitat a les diferents eixides d’emergència; disponibilitat de connexions a la xarxa d’oxigen; mòduls que faciliten les dinàmiques de treball i millor asilamiento respecte de fonts de sorolls i llums exteriors.

Per a atendre els llocs també s’ha previst mobilitzar personal. En concret, per cada mòdul de 22 llits hauran 11 infermeres i 6 TCA. També es comptarà amb zeladors i professionals administratius.