hospital de campaña
GRAFCVA4039. VALENCIA, 11/04/2020.-.Operarios ultimas el montaje del hospital de campaña que la Generalitat Valenciana está montando junto al hospital de referencia de La Fe y que albergará cerca de 600 camas. EFE/Kai Försterling POOL

Una setmana. Aquest és el temps que ha durat obert l’hospital de campanya de la Fe a València. El centre sanitari continua tancat després de evacuar-se aquest últim diumenge a causa del fort vent que assotava a la ciutat i que va arribar fins al centre sanitari en el qual hi havia prop d’una trentena de pacients.

Un d’ells va optar per gravar la situació de l’interior. Un vídeo que s’ha difós per les xarxes socials on es mostra l’aire que es colava fins als llits en les quals es recuperen malalts de coronavirus.

A pesar que la Generalitat Valenciana havia garantit les condicions sanitàries de l’espai, el vent evidencia que no estava preparat per a condicions climatològiques adverses com la viscuda aquest cap de setmana amb fortes ratxes de vent.

Encara que eren 26 pacients els ingressats, 6 d’ells van rebre l’alta abans del trasllat. Els altres 20 van ser traslladats a l’antiga escola d’infermeria de La Fe en l’avinguda de Campanar.

Des de la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària han assegurat per mitjà d’un comunicat que el trasllat es va fer per a “augmentar les condicions de confort” dels malalts.

L’objectiu del Consell és que els pacients tornen a l’hospital de campanya quan cessament el vent. Han assegurat que el centre “no presenta cap desperfecte”. No obstant això, han avançat que es realitzarà una revisió “detallada del mateix” abans del trasllat.

EL PP ANUNCIA POSSIBLES ACCIONS LEGALS

A més del vent, els ingressats també han criticat el fred viscut a l’interior de l’hospital de campanya. Alguna cosa que des del PP ja van denunciar abans de la seua obertura i que ara podria tenir conseqüències penals.

La presidenta del PPCVIsabel Bonig, ha anunciat que des del partit estan estudiant accions “de tota mena, incloses les penals”. Bonig ha declarat en Les Corts que existeix una responsabilitat “judicial i penal” perquè s’ha posat “en perill la vida dels pacients”.

La líder del PPCV ha recordat que el seu partit va proposar instal·lar l’hospital de campanya a l’interior de Fira València. A més, ha assenyalat que ja van presentar els informes que posaven de manifest que l’espai “no reunia les condicions”.

La líder del PP ha qualificat el desallotjament com a “inadmissible”. “No poden al·legar desconeixement. Sabien que no reunien les condicions i no és una Dana, hem tingut una mica d’aire. Si arriba a ser una gota freda, Què haguera passat?”, ha declarat.