La Comunitat Valenciana baja de los 3.000 casos activos de coronavirus
Un médico atiende a un paciente ingresado por coronavirus en un hospital de China, (Agencia Xinhua / EP)

La tercera ona del coronavirus continua amb molta força en la Comunitat Valenciana. Els casos de contagi segueixen en augment i ja són 68.000 persones les infectades en menys de 20 dies.

La situació ha desbordat el servei sanitari i són molts els metges que han alçat la veu. Des de l’Hospital Universitari Doctor Peset de València expliquen que ja s’està negant l’ingrés a alguns pacients. A més, alguns dels seus metges apunten que estan garbellant per edat.

En el cas de Sagunt expliquen que 130 dels 150 pacients del centre ja són casos de coronavirus. A això se suma que en l’última setmana s’ha tramitat la baixa de quatre dels seus metges per infecció.

A Alacant la situació també és d’alerta amb llits fora de les habitacions. En el cas de l’hospital públic d’Elx ja hi ha pacients en la capella, mentre a l’Hospital de Sant Joan s’ha habilitat la sala d’actes per a atendre els malalts.

Actualment, els hospitals valencians compten amb 3.494 persones ingressades. Són 273 a la província de Castelló (31 pacients en UCI); 1.314 persones a Alacant (178 en UCI); i 1.907 a València (278 en l’UCI).

Les dades disten molt de la primera ona quan les xifres més altes d’hospitalitzats mai van sobrepassar les 2.200 persones. A més, en aqueixa primera ona el major rècord de pacients en l’UCI va ser el 2 d’abril amb 386 pacients. Avui dia, l’UCI compta amb 487 persones ingressades, un centenar més que llavors.

“LA SITUACIÓ ÉS MOLT PREOCUPANT”

La presidenta del PPCVIsabel Bonig, s’ha fet eco de la queixa del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana i ha assenyalat que vivim un moment “molt preocupant”. Aquesta ha criticat la falta de protecció dels professionals sanitaris. El nivell de contagis d’aquests ha pujat un 46% en l’última setmana. S’ha passat de 1.068 contagis entre sanitaris a un total de 1.560.

“Puig fins i tot diu que tenim capacitat hospitalària però no pot dir això quan el personal està sobrepassat i el 50% de les UCIs ocupades. Ni donen les dades ni mantenen informats als alcaldes, ni gestionen, abandonen als professionals sanitaris, ni consensuan les mesures i a més és un Govern amb tres veus diferents. No anem bé amb un Govern sense pla, amb tres veus diferents i sense ningú al comandament”.