Grezzi instal·la un sistema de vigilància per a controlar els vehicles a Ciutat Vella

Cada punt de control compta amb dos càmeres per a detectar les matrícules que disposen d'autorització per a circular per la zona restringida i les que no.

parking

Tal com estava previst, esta setmana s’ha iniciat la instal·lació del sistema de càmeres que permetrà el control de l’accés de vehicles a les àrees de prioritat residencial de Ciutat Vella.

La iniciativa emana dels projectes participatius DecidimVLC i el seu objectiu és reforçar la pacificació del trànsit de vehicles a Ciutat Vella escomesa des del servici de Mobilitat Sostenible en els últims años. La idea va partir dels veïns del centre històric de la ciutat, que la van proposar en el primer procés participatiu DecidimVLC, on va resultar un dels projectes triats amb el títol “Limitació accés vehicles al Barri del Carme”.

La citada proposta veïnal plantejava els objectius “gaudir de la possibilitat de poder passejar pel centre històric sense haver d’estar sempre pendents que vinga un vehicle, reduir la contaminació acústica i ambiental que provoca el trànsit a tot hora, tant de dia com a la nit; i controlar la descàrrega de mercaderies que ara es realitza a tota hora i que fa que els vehicles comercials estiguen aparcats damunt de les voreres”. Per açò se sol·licitava “l’instal·lació de mecanismes de control de l’accés, i la limitació del mateix a determinats vehicles i franges horàries”.

Els cinc punts d’instal·lació són: l’accés al carrer Corona des del carrer Guillem de Castro; en el carrer Salvador Giner en el seu accés des de la Plaça del Portal Nou; en el carrer Salvador en l’encreuament amb el carrer Trinitaris; en la plaça del Mercat a l’altura del carrer Trench i a l’eixida del pàrquing del Mercat Central en el seu gir cap al carrer de la Boatella.

Així funcionaran les cinc càmeres de vigilància

Cada punt de control comptarà amb una càmera de lectura de matrícula (OCR) i una càmera de visió general. Mitjançant un programari es podran detectar, d’esta forma, les matrícules que disposen d’autorització per a circular per la zona restringida i les que no.

Durant les pròximes setmanes es traslladarà als veïns i comerciants de l’entorn, així com a les empreses de logística, els mecanismes d’operativitat de la zona i els tràmits a realitzar perquè els vehicles figuren en la llista d’autoritzats. Cal anticipar que els vehicles que ja estiguen registrats per a poder accedir als bucles d’ús exclusivament residencial o com a usuaris de la zona taronja a Ciutat Vella, no hauran de realitzar cap tràmit addicional. De la mateixa manera, independentment de la data de la fi de la instal·lació i posada a punt de les càmeres, estes no començaran a operar fins a culminar el termini d’altes en el registre de vehicles autoritzats.

Fechas y horarios de la nueva huelga de metro