carril bici

Des de fa tres anys, la ciutat de València ha incrementat de forma notable el nombre d’usuaris de bicicletes. Això és degut a la creació de l’anell ciclista en 2017, que és com es coneix al carril bici que envolta Ciutat Vella per la ronda interior.

No obstant això, sembla que el primer anell ciclista es queda xicotet. Per això, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha donat llum verda a un segon anell ciclista. El projecte es va imposar en els pressupostos participatius de DecidimVLC de 2019 i va ser un dels més votats. La inversió destinada a la iniciativa va ser de 1,35 milions d’euros.

Aquest nou anell ciclista compta amb alguns trams existents. Entre ells, els de Peris i Valero o Maestro Rodrigo. No obstant això, hi ha altres intervals que s’hauran de construir. Per exemple, els de l’avinguda Pérez Galdós i la Giorgeta, que inclouen un túnel i pas elevat, dependran de la reurbanització de l’àrea d’Urbanisme.

Hem d’intentar que estiga acabat en aquest mandat. Tenim un mandat popular, però passant tot el procediment”, ha declarat Grezzi. Com han anunciat des de l’ajuntament, ja s’està treballant en el possible recorregut d’aquest nou anell, més gran que l’actual. També el regidor ha dit que encara no s’ha posat en marxa la licitació.

Augmenten els usuaris del carril bici

Les dades de l’ajuntament reflecteixen que entre 2018 i 2019 va haver-hi un increment d’un 36% de mitjana de ciclistes o usuaris de patinets elèctrics. El tram més utilitzat, a l’altura de la plaça de Bous al carrer Xàtiva, compta amb més de 6.000 usuaris diaris. A més, en aquest tram l’increment l’any passat va ser d’un 50%.

Sense comptar l’inicial anell ciclista, els altres carrils bici també han augmentat en usuaris. Per exemple, el carril del Pont de Fusta ha crescut en un 36%, segons el regidor de Mobilitat Sostenible de la ciutat.