Luz verde a la creación de un nuevo carril bici en Valencia
Dos mujeres con bicicletas de paseo en la ciudad de Valencia.

València sumarà pròximament un nou carril bici a la xarxa ciclista de la ciutat. El Ajuntament ha aprovat la licitació de les obres que tindran lloc en el districte de Campanar.

L’actuació crearà un nou eix ciclable bidireccional de més de 2 quilòmetres de longitud. En concret es desenvoluparan dos trams diferents, tots dos en l’avinguda de General Avilés. Un d’ells recorrerà el tram entre Pío Baroja i Maestro Rodrigo; el segon suposarà connectar Maestro Rodrigo amb Pius XII i la Safor.

El pressupost base de licitació de les dos actuacions suma 628.829,15 euros (IVA inclòs). El tram entre Pío Baroja i Maestro Rodrigo tindrà un termini d’execució de tres mesos i un pressupost de licitació de 206.477,44 euros. El segon tram tindrà un termini d’execució de quatre mesos i un pressupost de 422.351,71 euros.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, considera que “aquesta actuació completa i millora la xarxa ciclable existent en el districte de Campanar”. “Ho fa recuperant una part de l’espai públic que de manera sobredimensionada s’havia destinat per a l’ús dels vehicles motoritzats en aquesta part de la ciutat”.

Segons el regidor, “d’ara en avant, els veïns de Campanar, i els qui van o vénen de Benimàmet, disposaran d’una infraestructura segregada i segura per a moure’s amb bicicleta i tindran per fi la llibertat de triar entre diverses opcions de mobilitat”.

AIXÍ SERÀ EL CANVI DEL CARRIL BICI EN CAMPANAR

El primer projecte disposarà d’una longitud total d’actuació de 690 metres. Aquest discorrerà per l’avinguda General Avilés, des de Pío Baroja fins a Maestro Rodrigo. Comportarà la creació d’un carril bici bidireccional en tot el seu recorregut, preferentment en calçada. L’actuació modificarà l’emplaçament del pas de vianants en la rotonda de Pío Baroja.

En el segon cas, l’eix ciclable cobrirà una distància de 1.366 m per Corts Valencianes i General Avilés. Anirà des del carrer de la Safor fins a l’avinguda Maestro Rodrigo. El traçat es disposarà majoritàriament en calçada i serà bidireccional. Aquesta actuació suposarà un canvi en la mitjana de l’avinguda Corts Valencianes. Es eliminarà el carril-bici actual disposat en zona per als vianants entre els carrers de la Safor i l’Alacantí i se substituirà per un altre en calçada.