huelga

Els aturs del metre de València tornen una vegada més amb una vaga que afectarà els viatgers dels caps de setmana de desembre coincidint amb la implantació del servei de metro nocturn que la Generalitat volia instaurar abans de Nadal.

El sindicat Ferroviari Intersindical Valenciana ha convocat esta vaga que tindrà lloc els divendres, dissabtes i vespres de festiu dels dos pròxims mesos: desembre i gener, de 22.00 a 4.00.

Encara que no s’han especificat les dates concretes tot apunta al fet que els dies afectats seran: divendres 30 de novembre i dissabte 1, dimecres 5, divendres 7, dissabte 8, divendres 14, dissabte 15, divendres 21, dissabte 22, dilluns 24, divendres 28, dissabte 29 i dilluns 31 de desembre. Quant al mes de gener els dies afectats serien: divendres 4, dissabte 5, divendres 11, dissabte 12, divendres 18, dissabte 19, dilluns 21, divendres 25 i dissabte 26.

El motiu dels aturs, segons han anunciat des del sindicat, es deu a un bloqueig en la negociació del Conveni Col·lectiu d’FGV. A més, asseguren que amb els aturs “no pretenen fer mal a cap de les parts” però sí que volen “donar una mostra del malestar existent entre els treballadors d’FGV” per “incomplir-se” els acords de desconvocatoria de vaga del passat 24 de gener i 5 de març.

Entre alguns dels punts denunciats es troba que la plantilla d’FGV “pateix un important dèficit des de l’ERO” i que segueixen sense facilitar-se els serveis de restauració als treballadors que per motius de residència o treball per torns no poden accedir als concertats. A més, des d’Intersindical denuncien l’incompliment de l’article 35 de la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2018 sobre les retribucions del personal.

Así serán los baños de diseño que se instalarán en el cauce del río