Un software valenciano predice más olas de contagios hasta que finalice la campaña de vacunación
Un agente de la Policía Local de Valencia patrulla junto al Ayuntamiento durante la pandemia. / PLV

Els Estats Units ha canviat les regles del joc del coronavirusEl Govern de Joe Biden ha reduït el temps de les quarentenes per contagi o contacte de coronavirus. Ara Espanya podria seguir la mateixa línia si així ho aprova el pròxim Consell Interterritorial.

Els Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC) van anunciar el dilluns que el temps d’aïllament de pacients Covid es reduirà de 10 a 5 dies. Després d’aqueixa primera part de quarentena arribarà una segona etapa d’altres 5 dies. En aqueix període els individus podran eixir però usant màscara sempre que estiguen prop d’altres ciutadans.

Des del CDC confirmen que la mesura és segura i no posa en risc la salut de la societat. Segons assenyalen, els contagis es produeixen entre els dos dies previs als símptomes i les tres jornades posteriors.

Aquest dimecres, en el Consell Interterritorial, el Ministeri de Sanitat i les autonomies estudiaran aquesta nova mesura. La Comunitat de Madrid ha sigut la primera a pronunciar-se sobre aquest tema donant llum verda a la reducció de les quarentenes.

“Portem dient uns quants dies que la gestió de la pandèmia no pot ser la mateixa de fa un any ni fa uns mesos per dos motius. Un, per la situació vacunal de la població; i dos, per les característiques clíniques i epidemiològiques d’aquesta variant”, ha assenyalat el viceconsejero de Salut, Antonio Zapatero.

No obstant això, la reducció de l’aïllament podria retardar-se una setmana més. La mesura haurà de ser validada per la Comissió de Salut Pública i aquesta no té previstes reunions fins llavors.

Espanya no seria l’únic país europeu a fer el pas. A Regne Unit les quarentenes ja s’han reduït a una setmana. A més, a Itàlia i França s’estudia prendre una mesura similar a l’estatunidenca.