La incidencia acumulada en la Comunitat bate récords a la alza
Trabajadores sanitarios totalmente protegidos pertenecientes al Hospital de la Malvarrosa colocan el material para comenzar la ronda de test de COVID-19 que han realizado a los sanitarios a las puertas del centro sanitario y sin que se bajen del vehículo, en Valencia, Comunidad Valenciana, (España), a 26 de marzo de 2020. ROBER SOLSONA…20200326…VALENCIA…..MIEMBROS DEL HOSPITAL DE LA MALVARROSA DE VALENCIA;REALIZAN MUESTREOS AL PERSONAL SANITARIO A LAS PUERTAS DEL CENTRO SANITARIO Y SIN QUE LOS CONDUCTORES BAJEN DEL VEHÍCULO. Rober Solsona / Europa Press (Foto de ARCHIVO) 26/3/2020

Adéu a les quarentenes de deu dies per coronavirus. La Comissió de Salut pública ha donat llum verda a reduir l’aïllament per contagis en pacients Covid. La decisió s’ha pres per “unanimitat” de les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat.

A partir d’ara els malalts de coronavirus veuran reduït el seu confinament de deu a set dies. A més, la mesura també afectarà els no vacunats que han sigut contacte estret de positius. Aquests ja no hauran d’aïllar-se deu dies sinó una setmana.

Per contra, les quarentenes dels vacunats amb contactes estrets positius es mantenen anul·lades i és que el grup de població immunitzat ja no havia de guardar període d’aïllament.

La mesura segueix la línia de Regne Unit on les quarentenes ja s’havien reduït a una setmana. No obstant això, es descarta així seguir el model dels Estats Units on aquest període ja ha baixat als cinc dies d’aïllament.

Des del Centre de Control i Prevenció de Malalties (CDC) han confirmat que la mesura és segura i no posa en risc la salut de la societat. Segons assenyalen, els contagis es produeixen entre els dos dies previs als símptomes i les tres jornades posteriors.