Els casos de contagi per coronavirus no cessen el seu creixement a EspanyaEl número d’infectats ha ascendit als 9.191 afectats el que suposa mil persones més que aquest diumenge. No obstant això, els primers contagiats comencen a rebre l’alta i ja són 521 els que han aconseguit vèncer a la malaltia.

Fernando Simón, director de el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, ha sigut el responsable de proporcionar les noves dades en roda de premsa. L’autonomia més afectada continua sent Madrid amb 4.655 positius. Per darrere es troben Catalunya amb 903 casos, País Basc amb 630 i Andalusia amb 554.

De tots aquests hi ha 3.215 persones hospitalitzades amb 410 ingressades en l’UCI. A més, la xifra de morts segueix en augment amb 311 víctimes del coronavirus.

490 CASOS EN LA COMUNITAT VALENCIANA 

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat un total de 107 nous positius en Covid-19. Així sumen ja 490 casos actius en la Comunitat Valenciana52 a València, 42 a Alacant i 13 en Castelló. El nombre de víctimes ha ascendit a 13 morts i són 135 persones les que es troben ingressades, 27 d’ells en l’UCI.

A més, Barceló ha anunciat que aquest matí s’ha mantingut una reunió amb els Col·legits de Metges de la Comunitat amb l’objectiu de incorporar als centres sanitaris a metges jubilats menors de 70 anys i infermeres menors de 68 anys.

La consellera també ha explicat que per a evitar els desplaçaments de pacients vulnerables es renovaran automàticament els tractaments de crònics. A través d’una trucada telefònica al centre de salut es podrà gestionar això per a facilitar així l’adquisició de medicaments.

ELS POSSIBLES POSITIUS ES TRACTARAN COM INFECTATS

Donada la impossibilitat de desplaçar a tots els facultatius als domicilis de possibles casos d’infectats a realitzar les proves, la Conselleria de Sanitat ha declarat que qualsevol persona que anomene presentant símptomes concordes al Covid-19 serà tractat com a positiu sense realitzar-se el test. Aquest es farà a pacients greus i al personal sanitari que estiga en contacte amb infectats.

A més, Sanitat posarà en marxa una aplicació mòbil al servei de la ciutadania. L’objectiu és poder estar en contacte amb els malalts de coronavirus i que aquests puguen demanar cita amb els facultatius de manera àgil.

PUIG DECLARA QUE NO ES TANCARAN LES PROVÍNCIES NI L’ADMINISTRACIÓ

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha admès que no es tancaran les províncies de la Comunitat. El cap del Consell ha assenyalat que en qualsevol cas les persones desplaçades també han d’estar a casa i seguir “les mateixes normes que en el seu lloc de residència”. “Si es vol desplaçar al seu lloc d’origen pot fer-ho”, ha declarat.

Respecte als funcionaris de l’Administració valenciana, Puig ha afirmat que la voluntat de la Generalitat és que “continue en funcionament”. “S’està accelerant el procés del teletreball“, ha destacat, “ja hi ha Conselleries com a Justícia on el 60% treballa així”. També ha explicat els casos de Labora i el Prop dels quals ha dit que l’atenció directa ja s’està realitzant amb mitjans audiovisuals i digitals.