CORONAVIRUS | Los papeles que necesitas para salir de casa sin multa

Eixir al supermercat, posar gasolina, passejar al gos o anar a treballar. Aquests són alguns dels casos que sí que permeten eixir de casa als ciutadans durant la quarentena per coronavirus. No obstant això, per a fer-ho s’ha de justificar o en cas contrari pot haver-hi una multa de 600 a 30.000 euros. També s’han fixat penes de presó de tres mesos a un any en cas de resistència o desobediència amb gravetat a les autoritats.

La Guàrdia Civil ja ha alertat que està realitzant un control exhaustiu de tots els desplaçaments que es realitzen aquests dies. L’objectiu és frenar la pandèmia del Covid-19 i garantir el compliment de l’Estat d’Alarma declarat pel Govern dissabte passat.

Des de les autoritats han recordat que mentreS dure la quarentena totes les eixides han de realitzar-se de manera individual. A més, aquestes han de justificar-se amb una documentació que ho prove.

Per això, els agents podran demandar als ciutadans que estiguen al carrer els tiquets de compra de supermercats, estancs, gasolineres o farmàcies. De la mateixa manera, caldrà justificar que s’està anant al lloc de treball amb certificats de les empreses.

En el cas d’assistir a un altre habitatge per cura de xiquets o persones dependents també s’haurà de justificar. Per a això caldrà circular amb un document del domicili al qual s’està acudint. Pot servir un rebut de l’aigua o llum o una factura del telèfon, per exemple.

No obstant això, la recomanació és evitar tots aquests desplaçaments sempre que siga possible per a controlar l’expansió coronavirus. L’objectiu és acabar amb l’Estat d’Alarma i restaurar la normalitat social, econòmica i sanitària.