Navidad

Reunions de sis persones i toc de queda a la 1 de la matinada. Aquestes són les principals propostes que arreplega el pla del Govern per a regular el pròxim Nadal. La filtració del document sembla que va sorprendre les autonomies i les reaccions no s’han fet esperar.

Des de la Generalitat Valenciana han declarat que la proposta del Ministeri de Sanitat es “valorarà”. No obstant això, han assenyalat que l’esborrany servirà com a marc global per a prendre decisions però que aquestes mesures no seran les definitives.

Segons arreplega el diari Las Provincias, fonts del Consell han declarat que el nombre de persones permeses en les reunions podria pujar lloc que consideren que sis integrants és un número que “es queda curt”. Encara que el número exacte encara no s’ha decidit, l’objectiu seria permetre agrupacions de 10 o 12 persones.

Respecte al toc de queda, encara es desconeix què succeirà. En el cas de la Comunitat de Madrid s’ha plantejat reduir la seua duració i que comence a la 01:30h. En la mateixa línia han anunciat que les reunions de les dates clau de Nadal (24, 25 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener) passarien a ser de 10 persones mentre la resta de dies es tornaria a rebaixar a 6.

Quant a l’hostaleria, Sanitat preveu que els bars, restaurants i cafeteries puguen continuar donant servei. No obstant això, aquest servei ha de ser amb taules de màxim 6 persones i limitant els aforaments. En aquest aspecte la Generalitat també vol ser més flexible i esperen poder “relaxar” les restriccions del sector.

QUAN ES CONEIXERAN LES MESURES AUTONÒMIQUES?

Des del Consell continuen assegurant que les mesures no s’anunciaran fins a passar el pont de la Immaculada. El 9 de desembre és la data clau marcada en el calendari autonòmic per a tractar l’assumpte ja que és el dia en què finalitzen les restriccions actuals com el toc de queda o el tancament perimetral.

No obstant això, l’última paraula la tindrà la pròpia pandèmia. La decisió es prendrà en funció de l’evolució del coronavirus en les pròximes setmanes. Tot dependrà tant del nombre de contagis com d’hospitalitzacions, defuncions i capacitat de les Unitats de Vigilància intensiva.