La Fiscalía avala decretar el toque de queda y limitar las reuniones sociales

La Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana ha avalat les noves restriccions sol·licitades per la Generalitat davant l’evolució de la pandèmia del coronavirus. Amb aquesta llum verda, la Comunitat està més prop d’establir un nou toc de queda i limitar les reunions socials.

Segons ha informat el ministeri públic, la Fiscalia no s’oposa a les mesures requerides pel Consell per a frenar la cinquena ona de la pandèmia. Els jutges van rebre la petició de la Generalitat divendres passat, un dia després de celebrar-se la Mesa Interdepartamental. Aquesta es va remetre a la Fiscalia perquè es pronunciara, els qui hui han donat el seu beneplàcit.

No obstant això, ara tot dependrà del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Serà la sala del Contenciós del TSJCV la que resoldrà l’assumpte. D’aprovar la sol·licitud, la Comunitat entrarà en un nou escenari de la desescalada pròximament.

TOC DE QUEDA I REUNIONS SOCIALS

La limitació de la mobilitat nocturna arrancaria a les 01.00 hores. Aquesta s’estendria fins a les 06.00 hores, moment en el qual s’alçaria el toc de queda. No obstant això, la mesura no serà per a tota l’autonomia. El Consell té previst aplicar-ho en al voltant de 40 municipis on hi ha major risc de contagis.

Respecte a les reunions socials, la Generalitat ha sol·licitat limitar-les a un màxim de 10 persones tant en espais oberts com tancats.