Las 6 nuevas restricciones de la desescalada

La població valenciana afronta ja les últimes hores de les actuals restriccions. La Mesa Interdepartamental ha aprovat el full de ruta de la nova desescalada. En concret són sis les mesures que regiran la vida de la Comunitat en les pròximes setmanes.

Serà aquest dimarts, 7 de setembre, quan l’autonomia faça un pas cap a la nova normalitat. El dilluns 27 de setembre el Consell tornarà a reunir-se per a avaluar les dades de la pandèmia. D’ací dependrà el poder fer un pas a una segona fase de la desescalada. Aquesta tindria una duració de dues setmanes fins a arribar al 9 d’Octubre.

No obstant això, per a aconseguir aquest escenari, l’autonomia haurà de passar les pròximes setmanes amb noves mesures.

1. ELIMINACIÓ DEL TOC DE QUEDA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la supressió de la mobilitat nocturna. D’aquesta forma, se suprimeix el toc de queda de 01.00 a 06.00 hores que vivien nombrosos municipis valencians.

2. LIMITACIÓ DE LeS REUNIONS SOCIALS
La segona mesura és l’eliminació de la limitació de reunions socials de màxim 10 persones. A partir d’ara, es normalitzaran les trobades d’amics i familiars sense límit.

3. CAMBI EN L’HOSTELERIA
La tercera mesura permetrà a l’hostaleria augmentar el nombre de comensals per taula. Serà fins a 8 persones a l’interior encara que es mantindrà el màxim de 10 comensals en terrasses. Respecte a la resta de mesures del sector no hi ha canvis. Per tant, els bars i restaurants hauran de baixar les persianes a les 00.30 hores. A més, seguirà prohibit el consum en barra.
4. REOBERTURA DEL OCI NOCTURN
La quarta mesura anunciada ha sigut la reobertura de l’oci nocturn. “És un sector que com saben ha patit molt en aquest temps. Ara, donades les circumstàncies, pot recuperar l’activitat”, ha matisat Puig. Aquesta obertura serà amb un 50% d’aforament a l’interior, sense ball i ús de barra només per a retirar les consumicions. A les 02.30 hores es deixaran de servir copes i a les 03.00 hores tancaran les portes.

5. MAJOR AFORAMENT EN ESDEVENIMENTS
La cinquena mesura afecta als esdeveniments. L’aforament en interior augmenta al 1.500 persones màxim mentre en exterior seran fins a 3.000 assistents.
6. ESDEVENIMENTS ESPORTIUS
Finalment, en els esdeveniments esportius s’amplia la presència de públic. Així, tant LaLiga com l’ACB podran omplir el 60% dels estadis a l’aire lliure (màxim 20.000 espectadors); i el 40% dels pavellons tancats (màxim 4.000 espectadors).