Este es el motivo por el que Gobierno y Generalitat no coinciden en las cifras de nuevos contagios
Reparto de mascarillas protectoras en la Estación del Norte de València - EUROPA PRESS

Sanitat i comunitats autònomes han acordat la eliminació de l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes en exteriors. Aquest acord s’ha dut a terme aquest dilluns, dins del ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

Malgrat la retirada d’aquesta mesura, les autoritats competents recomanen el seu ús en aglomeracions i el respecte de la distància de seguretat.

Encara que es contemplava que la retirada es produïra aquest dimartsla seua supressió es farà vigent aquest dijous 10 de febrer. Així, entrarà en vigor després de la pertinent publicació del Boletín Oficial del Estado (BOE) que tindrà lloc el dimecres.

AUGMENT DE L’AFORAMENT DELS ESDEVENIMENTS ESPORTIUS 

Una altra de les mesures aprovades durant aquesta reunió entre Sanitat i autonomies és la modificació de l’aforament d’estadis i pavellons esportius.

En aquest cas, han aprovat pujar els límits dels aforaments per a les competicions esportives: la Lliga Nacional de Futbol Professional i la Lliga de l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB). A més, aquesta modificació també afectarà nous esdeveniments esportius multitudinaris.

D’aquesta forma, es passa del 75% al 85% d’ocupació en recintes oberts. D’altra banda, l’aforament màxim passa del 50% al 75% en esdeveniments esportius produïts en recintes tancats.

REGULACIONS EN EL CERTIFICAT COVID

Aquesta desescalada de restriccions sanitàries seran portades per la ministra de SanitatCarolina Darias, al pròxim Consell de Ministres. En el si del CISNS, la ministra ha compartit els avanços reeixits respecte al Certificat COVID Digital de la Comissió Europea.

Respecte a aquest passaport, s’ha aprovat una modificació del seu reglament. Així, aquells voluntaris participants en assajos clínics de la vacuna Covid-19 podran validar aquest certificat. A més, també serà vàlid per a tots els països membres de la Unió Europea.