coronavirus
Distribución de mascarillas frente a la Estación del Norte de Valencia.

Queden poques hores per a la retirada de l’ús obligatori de la mascareta en exteriors. El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest dimecres la seua eliminació de forma oficial.

A través d’una modificació del decret, les masaretes ja no seran obligatòries en espais oberts a partir d’aquest dijous. Aquesta decisió ha sigut consensuada en el Consell Interterritorial de Salut (CISNS) i avalada en l’últim Consell de Ministres.

No obstant això, aquesta obligatorietat es manté en esdeveniments multitudinaris encara que tinguen lloc en exteriors. No obstant això, només serà en aquells espais on els assistents estiguen alçats o asseguts però sense poder complir la distància de seguretat.

LA MASCARETA ES MANTÉ EN EL TRANSPORT PÚBLIC

També es manté la seua ús en els diferents mitjans de transport públic, incloent les andanes i estacions de viatgers. Així mateix, aquesta restricció sanitària continua vigent en els espais tancats d’ús públic o oberts de cara al públic.

Malgrat la certa desescalada que suposa la modificació d’aquest decret llei, les autoritats insisteixen a no baixar la guàrdia especialment en els grups de major vulnerabilitat. A més, continuen insistint en la vacunació i en la responsabilitat social per a no tornar a incrementar els riscos de transmissió.

L’ús d’aquest element de protecció ha sigut bàsic en el control del Covid-19. No obstant això, aquest decret apunta al fet que té una major eficàcia d’actuació en espais tancats. A més, el BOE també assegura que la màscara té una gran actuació en grans aglomeracions i interaccions amb diverses persones.

Finalment, el decret arreplega que la mascareta en exteriors ha sigut clau per a no aprovar altres restriccions amb un major impacte socioeconòmic.