inflables
Esculturas de Olga Diego en la sede de la UNESCO (París).

Les escultures inflables amb les quals l’artista alacantina Olga Diego va recrear un ‘jardí de les delícies’ en el Centre del Carme de València s’exhibeixen en la seu de la Unesco a París, de la mà del Consorci de Museus, amb el suport de la Representació Permanent d’Espanya davant la Unesco.

‘Jardín Autómata’ és la primera exposició que s’organitza en col·laboració entre la Generalitat Valenciana i la UNESCO, a través de la Representació Permanent d’Espanya en esta.

Es tracta d’una instal·lació gegantesca formada per 60 escultures inflables i electròniques inspirades en els bells, extravagants i suggeridors personatges de El Bosco. En esta, éssers humans nus gaudeixen, juntament amb animals de totes les espècies, d’un món de plaer sense límits. Un món suggeridor on també trobem bells ocells, peixos i fruits exòtics.

Aquests elements són els que apareixen en ‘Jardín Autómata’, un laberint de grans cossos translúcids que suggereixen una existència màgica. Ajudada per la llum natural de l’estada, Olga Diego ha creat un nou joc de llums que permet apreciar millor el volum i la pell de les peces. Un espai ampli i diàfan permet a les figures respirar i interactuar amb el públic.

El pecat ara és el plàstic

Diferents humanoides, quadrúpedes i personatges híbrids són suspesos en l’espai de la sala en una composició aèria i en moviment continu, mentre que altres inflables es troben posats al sòl i recreen escenes més terrenals i libidinoses.

En aquests cossos translúcids, els seus motors, com a cors elèctrics, insuflen aire en el seu interior, i marquen amb els seus ritmes una indesxifrable simfonia elèctrica. Llums led acaben de conformar els cossos i una pluja de cables i circuits electrònics es despengen des de les figures fins a posar-se al sòl de la sala.

Després de la seua exposició a París, ‘Jardín Autómata’ tornarà al nostre territori per a mostrar-se a la Llotja del Peix d’Alacant.