Una iniciativa valenciana invita a transformar todos los balcones de la ciudad en espacios de arte

L’artista Javier Mariscal s’ha sumat a la iniciativa ‘Des de la meua finestra’ del Centre del Carme. Aquest cerca despertar la creativitat entre els xiquets transformant les finestres en espais temporals d’art. Els seus populars Garriris han pres les finestres i edificis del seu entorn conquistant el seu món creatiu.

‘Des de la meua finestra’ està inspirada en l’exposició del Centre del Carme ‘Viatge a Corfú. Carlos Pérez. L’home-museu’, un homenatge a qui va saber posar en valor la grandesa de diferents formats i expressions artístiques. Aquesta és una de les iniciatives que es continuaran impulsant des del ‘#CCCCenCasa’, el programa online del Centre del Carme.

Il·lustració de l’artista Javier Mariscal.

IL·LUSTRADORS I DISSENYADORS SE SUMEN A LA INICIATIVA

Com a Mariscal, desenes d’il·lustradors, dissenyadors, arquitectes i artistes estan omplint les xarxes socials amb les seues enginyoses creacions. Totes elles són producte d’una inspiració espontània en la qual ens obrin una finestra al seu univers interior. Hui les finestres cobren un sentit més especial que mai en la quotidianitat. A través d’elles ens relacionem amb l’exterior i ens ofereixen una imatge diferent en cada habitatge.

Des de Madrid arriba la proposta de Aurora Gorrión, artista de collage, o des de Pamplona la il·lustració de l’arquitecte Carlos Pereda. El productor de cinema, guanyador d’un premi Goya d’animació per ‘Buñuel en el laberint de les tortugues’, Alex Cervantes, s’ha sumat també a la iniciativa. També el dissenyador editorial Tomás Gorría, l’historietista Calpurnio, la dissenyadora gràfica Lucía Meseguer, així com l’artista Martín Forés i l’artista i il·lustradora Mai Hidalgo, entre altres.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que “la intenció és que aquestes il·lustracions motiven als xiquets i les seues famílies a potenciar la seua creativitat i despertar la seua imaginació a través del dibuix”. Pérez Pont ha afegit que “la comunitat cultural s’està bolcant amb aquesta situació insòlita que ens ha tocat viure provocada per la COVID-19. Des del Centre del Carme estem desenvolupant un conjunt d’activitats, dins del nostre programa online ‘#CCCCenCasa’, per a permetre que la cultura arribe a totes les llars”.