museos

Visitar un museu tal com fèiem fins ara és impossible donat l’Estat d’Alamar per coronavirus a Espanya. Tanmateix, això no significa que la cultura haja de desaparèixer de les nostres vides fins que s’alce la quarentena.

El Museu de Belles arts de València ha ampliat els continguts en línia perquè els ciutadans puguen visitar les seues obres sense eixir de casa. Per a això, el centre cultural ha elaborat uns vídeos guiats pel mateix director del Museu, Carlos Reyero.

Reyero presenta una selecció d’obres d’art per a descobrir. Aquestes pertanyen tant a les sales de la col·lecció permanent com a les exposicions temporals del Museu. El director fa una descripció de l’obra comptant detalls sobre l’autor, el moment artístic en el qual es contextualitza el quadre i les seues característiques tècniques.

Entre les obres que comenta figuren ‘La gloria del pueblo’ de Antonio Fillol, ‘Figuras de casacas jugando en el jardín’ de Joaquín Sorolla, ‘San Sebastián atendido por Irene y su criada’ de Mattias Stom, ‘Retrato del capitán general Ramón María de Narváez, primer Duque de Valencia’ de Vicente López Portaña, ‘Las lavanderas’ de Francisco Pradilla, ‘Cipreses y naranjos’ de Constantino Pla Gómez, ‘Visita de Roma’ de José Benlliure i ‘Heroínas’ de Cecilio Pla.

Els continguts audiovisuals es complementen amb vídeos sobre les exposicions temporals que actualment s’exposen en el Museu. ‘La matanza de los inocentes‘ de l’escultor José Ginés, ‘El inicio de la pintura moderna. Sorolla y su tiempo’ i ‘Ni clásicos ni modernos. Buscando la verdad en el Museo de Bellas Artes de Valencia’.

MÉS ACTIVITATS PER A FER DES DE CASA 

Altres accions divulgatives consisteixen en la publicació de fotografies de natures mortes de la col·lecció del Museu. Es proposa realitzar composicions pròpies amb elements que tinguen a casa.

També es convida a compartir en les xarxes socials del Museu la seua experiència en anteriors visites, quina sala els agrada més o quina és la seua obra preferida. A més, es continuaran nodrint les xarxes socials de continguts divulgatius de retrats, autoretrats d’artistes i escenes d’interiors per a incidir el missatge de romandre a casa.