Hortensia Herrero, la gran impulsora del arte en Valencia
Hortensia Herrero junto a una de las esculturas de

La revista especial de 7 Televalencia “MYM“, posa hui fi al seu descobriment de les dones més influents de la Comunitat Valenciana. En l’àmbit cultural i de l’art valencià destaca Hortensia Herrero.

Llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de València, té quatre filles i 11 néts. És vicepresidenta i sòcia accionarial de Mercadona i presidenta de la fundació que porta el seu nom. A més, és amant de l’òpera, les arts i la música clàssica. Sense oblidar que una altra de les seues grans passions són les Falles.

L’any 2012 va crear la Fundació Hortensia Herrero, una entitat sense ànim de lucre dedicada a iniciatives que ajuden a recuperar i protegir el patrimoni artístic de la Comunitat Valenciana.

A través de la Fundació, s’han impulsat importants projectes com la recuperació dels frescos de Sant Nicolás o la restauració del Col·legi Major de la Seda de València. També ha exposat obres d’artistes de primer nivell mundial com Jaume PlensaTony Cragg o Manolo Valdés. En aquest aspecte destaca que, després de les exposicions, la Fundació sempre adquireix i dóna alguna de les obres a la ciutat de València.

L’artista Jaume Plensa al costat d’Hortensia Herrero a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Al marge de tot el citat, Hortensia dóna suport a altres iniciatives i programes per a donar major visibilitat a la dansa, el ballet i la música, així com la lluita contra el càncer.

En l’actualitat, l’empresària està impulsant el Centre d’Art Hortensia Herrero, un espai d’art contemporani a València per a mostrar la seua col·lecció al públic en un palau del segle XVII. Tindrà 3.500 metres i obrirà en 2023 amb obres de George BaselitzAnish Kapoor o Anselm Kiefer.