Los Reyes junto a Francisco Brines en la entrega del Premio Cervantes. / CASA REAL
Los Reyes junto a Francisco Brines en la entrega del Premio Cervantes. / CASA REAL

Els reis han fet lliurament a domicili del Premi Cervantes a Francisco Brines. El poeta i acadèmic de 89 anys no va poder arreplegar el guardó el passat 23 d’abril en la cerimònia oficial a causa de problemes de salut. Per això, els reis s’han personat a la seua casa a Oliva per a lliurar-li el premi.

La cerimònia de lliurament del Premi de Literatura en Llengua Castellana Miguel de Cervantes, ha sigut cancel·lat per segon any consecutiu. La pandèmia va obligar a posposar l’acte en 2020. Enguany, el Ministeri de Cultura ha renunciat a celebrar-lo a causa del fràgil estat d’eixiu del guardonat, Francisco Brines.

L’acte oficial hauria tingut lloc a Alcalá de Henares. Brines no ha pogut acudir. No per això s’ha quedat sense guardó, perquè els reis li han fet lliurament del premi Cervantes a la seua casa d’Oliva.

El 23 d’abril, Dia del Llibre, es va condecorar a Brines amb el guardó més important de la literatura en espanyola. Brines és un dels últims representants vius de la generació del 50. A més, destaca per la seua poesia com a exercici de tolerància. Després de rebre l’honorari, Brines va respondre des de la seua casa.

La vida a vegades té la delicadesa de les flors: la seua carn són els pètals amb el seu obligat color i es fa el miracle; t’acostes i com fan olor. Color, aroma i forma, un ésser viu. I això és el que l’home rep en la terra de la mà de Déu. Des d’Elca, feliç dia del bon llibre”, va respondre Brines a les felicitacions. El missatge adjuntava una fotografia del seu manuscrit, “L’últim viatge”, juntament amb una rosa, símbol del Dia del Llibre.