Valencia
Los Reyes presiden la Noche de la Economía Valenciana, que organiza la Cámara de Comercio de Valencia. EFE/Manuel Bruque

L’alcalde de València, Joan Ribó, va destacar anit la importància de posseir una economia forta i desenvolupada per al present i futur de la ciutat. Ha reivindicat, entre uns altres, el Corredor Mediterrani, “perquè els beneficis de l’economia valenciana redundaran en beneficis per a tota l’economia espanyola”. De fet, ha demanat que empresaris i administració continuen “anant de la mà” en la reivindicació d’esta infraestructura.

Així ho ha dit en la Nit de l’Economia Valenciana celebrada en el Palau dels Arts, amb la presència del rei i la reina d’Espanya, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat, Ximo Puig. L’acte ha servit per a premiar les empreses que han demostrat tindre un bon model de negoci, compromís social, internacionalització i innovació.

“De l’economia depèn el present i futur de la nostra ciutat. La nostra història com a ciutat ha sigut lligada en esdevindre econòmic que tant ha influït en la configuració urbana, logística, sociològica i humana de la nostra ciutat”, va manifestar durant el seu discurs. Ribó vol “reivindicar-se com un alcalde que també prioritza el bon funcionament de l’economia: del Consistori i de la ciutat”.

El Palau de Les Arts durante la Noche de la Economía Valenciana.

“No és possible pretendre el desenvolupament d’una ciutat sense assegurar el seu avenir. El nostre objectiu en arribar a l’Ajuntament fa més de tres anys va ser sanejar els seus comptes pagant l’endeutament excessiu i equilibrant el balanç, incrementant els ingressos, i alhora, congelar els impostos per a les famílies”.

Els guardons de la Nit de l’Economia Valenciana han sigut atorgats a Ricardo Císcar Martínez (per Trajectòria Empresarial), a Cotoblau (Impuls a la Internacionalització), Pulverizadores Fede (Innovació en l’Empresa), Smurfit Kappa Group (Empresa Estrangera), Grupo Istobal (Excel·lència en el Model de Gestió Empresarial) i Walkerpack Mpl (Empresa Socialment Compromesa).

Felipe VI defiende en Valencia la Constitución “sobre todo en tiempos de incertidumbre”