Felipe y Letizia vuelven a Valencia
Felipe VI y Letizia junto a Ximo Puig y Vicente Boluda en los Premis Jaume I de 2016.

La ciutat de València tornarà a rebre la visita dels Reis d’Espanya la pròxima setmana. Serà el divendres 25 de novembre quan Felip VI i Letizia es desplacen fins a la capital del Túria per a participar en la tradicional cerimònia de Lliurament dels Premis Rei Jaume I 2022.

La gala tindrà lloc en la Llotja dels Mercaders de València, on s’espera l’arribada dels Reis a les 12.00 hores. Per primera vegada en els últims anys, Felip VI i Letizia tornaran a coincidir conjuntament en l’esdeveniment. Cal recordar que en la passada edició, el Rei va haver de cancel·lar la seua assistència després de donar positiu en coronavirus.

Durant la cerimònia, els Reis lliuraran els guardons a els premiats de les sis categories:

  • Premi Rei Jaume I Investigació Bàsica 2022. Jesús María Sanz Serna.
  • Premi Rei Jaume I Economia 2022. Marta Reynal-Querol.
  • Premi Rei Jaume I Investigació Mèdica 2022. Antonio M. de Lacy Fortuny.
  • Premi Rei Jaume I Protecció Medi Ambient 2022. Emilio Chuvieco Saliner.
  • Premi Rei Jaume I Noves Tecnologies 2022. Montserrat Calleja Gómez.
  • Premi Rei Jaume I a l’Emprenedor 2022. Ángela Pérez Pérez.

A més de l’assistència de Felip VI i Letizia, els prestigiosos guardons comptaran amb la presència de centenars d’empresaris i representants de la societat civil. Aquests premis compten amb el suport d’entitats com a Autoritat Portuària de València, Boluda Corporación Marítima, Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, Fundació Banc Santander, Pavasal, RNB, SPB, Grup Vectalia, CEV i Logifruits.