El expiloto valenciano Jorge Lis muere por coronavirus
Jorge Lis / Twitter: Jorge Lis

L’expilot de motociclisme Jorge Lis ha mort per coronavirus després de rebutjar vacunar-se. El valencià va ingressar a mitjan mes de juliol en el Hospital La Fe de València i després de 45 dies en UCI els seus pulmons no es van recuperar.

La seua germana narra en un vídeo publicat a l’agost per Europa Press que l’esportista en un primer moment va viure la COVID-19 amb por. Però, després d’un ús abusiu de les xarxes socials, s’havia tornat negacionista. Això ho va portar a no posar-se la vacuna, del que es va penedir ja en l’UCI. Ell mateix va voler que ella ho fera públic per a evitar que més gent cometera el mateix error.

Amb 46 anys i natural de València, Jorge Lis va viure una breu però intensa història en el motociclisme. Aficionat des de xicotet, en 1992 va abandonar els seus estudis d’ADE per a centrar-se en l’esport. Després de diversos títols regionals i nacionals en 1996 aconseguia la seua millor marca, subcampió d’Espanya en 125cc. Als mesos començaria la seua etapa en 250cc, però una caiguda li va provocar una greu lesió en les vertebres que a la fi dels 90 ho van apartar del motociclisme.

És en aqueix moment és quan l’expiloto va iniciar la seua incursió en el món del coaching. Després de formar-se als Estats Units, va publicar diversos llibres sent un pioner d’aquest tipus de cursos a Espanya. En 2013 va recuperar el contacte amb la seua passió, les dues rodes, i va començar a treballar com manager. En aquests anys ha acompanyat a pilots com Jorge NavarroXavi ForésBernat Martinez o Santi Barragán.

UNA NOTÍCIA QUE HA DONAT LA VOLTA Al MÓN

La notícia ha donat la volta al món i periòdics com ‘Il Corriere della Sera’ s’han fet eco. Autoritats i representants del món de l’esport han volgut mostrar les seues condolences. A més han aprofitat per a remarcar el missatge en favor de la vacunació.

Així, Ana Barceló, consellera de Sanitat, escrivia en el seu compte de Twitter: “Tristesa amb la notícia de la defunció de Jorge, el testimoniatge oferit per la seua germana ajuda a salvar vides. La vacuna és la nostra esperança”.