futbolistas

Mentre València dormia sota la imposició del nou toc de queda, algunes de les localitats lliures de la restricció vivien una nit de festa, alcohol i desenfrenament. Això és el que ha succeït aquesta matinada a la ciutat d’Alacant on s’ha desmantellat un botelló.

La Policia Nacional ha dissolt una festa il·legal en la qual participaven més d’un centenar de joves. Diverses patrulles policials van haver d’intervenir en la cèntrica platja del Postiguet després de conèixer-se l’existència d’una aglomeració de entre 100 i 140 joves.

Els agents van comprovar de primera mà que el grup es trobava realitzant botelló malgrat la seua prohibició. A més de consumir begudes alcohòliques, els joves no estaven respectant les mesures sanitàries. Aquests no portaven les màscares ni guardaven les distàncies de seguretat. A més, s’incomplia la nova restricció de reunions limitades a 10 persones.

En arribar la Policia, molts dels festers van tractar de fugir corrent per la platja. No obstant això, els agents van interceptar a alguns dels joves. Segons ha arreplegat Europa Press, la Policia Nacional va interposar més d’una vintena d’actes de sanció. La majoria van ser per desobediència lleu i consum d’alcohol en la via pública.

Respecte a les quantitats que hauran d’abonar aquests joves o, en defecte d’això, els progenitors d’aquests, es desconeixen. No obstant això, avui dia el realitzar un botelló està considerat com a “falta greu”. La modificació del Decret llei del Règim Sancionador ha suposat triplicar les multes i encarir així la seua quantia.

Amb aquest canvi, els infractors que beguen al carrer hauran de fer front a unes multes de  600 als 30.000 euros. L’objectiu és dissuadir als més joves d’aquesta pràctica que ha pres auge disparant els contagis i agreujant la cinquena ona.