Valencia blinda sus playas por San Juan: horario de cierre, restricciones y precio de las multas
Centenares de jóvenes reunidos en una Noche de San Juan. / LEO (FLICKR)

No hi haurà Nit de Sant Joan per segon any consecutiu. Les platges de la ciutat de València es blinden hui per a evitar aglomeracions que puguen posar en perill l’evolució de la pandèmia.

Per a això, les Forces i Cossos de Seguretat prendran les platges durant aquesta nit amb un dispositiu especial. En concret, s’ha establit un desplegament de més de 3.000 efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en tot el litoral valencià. A més, a aquests se sumaran agents locals de cada municipi. A la ciutat de València seran 213 agents de la Policia Local els que vetlaran pel compliment de la normativa.

Al marge del dispositiu de seguretat, s’han acordat mesures a prendre que seran aplicables en tota la Comunitat. La principal és el tancament de totes les platges i espais tradicionals de celebració de la Nit de Sant Joan. Juntament amb aquesta, s’insta a les localitats a realitzar una labor pedagògica i cridar a la responsabilitat.

La platja de la Malva-rosa ha sigut l’espai triat per a albergar el lloc de comandament avançat de la Policia. Des d’allí es coordinaran els dispositius de Sagunt, València i Gandia. Per part seua, la Guàrdia Civil realitzarà controls preventius d’alcoholèmia i substancies estupefaents en els accessos a les zones costaneres.

MULTES DE FINS A 3.000 EUROS

Aquestes mesures se sumen a les ja presentades fa dues setmanes per el Ajuntament de València. El regidor de Seguretat Ciutadana, Aaron Cano, va informar llavors que es barrarien els més de 20 quilòmetres de platges del Cap i Casal.

Des de les 21 hores del dia 23 i fins a les 7 hores del dia 24 quedarà prohibit l’accés a les platges. Les multes per saltar-se aquesta norma són de fins a 750 euros en els casos més lleus; de 751 euros a 1.500 per a faltes greus; i de fins a 3.000 euros en els casos que es consideren molt greus.

L’objectiu és doble. D’una banda, que no es repetisquen les imatges dels botellones a la platja. Per un altre, evitar que la Nit de Sant Joan es convertisca en una nova excusa per a oblidar-nos de la pandèmia.