La Noche de San Juan regresa a Valencia: playas abiertas y espacios prohibidos
Una persona salta una hoguera en la Noche de San Juan. /

Després de dos anys d’aturada pel coronavirus, hui la Nit de Sant Joan torna a València. Les platges de la capital del Túria s’ompliran de fogueres per a celebrar els rituals en els quals s’uneix la mar i el foc. Milers de persones saltaran les ones o fogueres i deixaran arrere tot el dolent que ha ocorregut durant l’any.

Platges obertes i espais prohibits per a encendre fogueres

La Nit de Sant Joan se celebra en pràcticament totes les platges de la Comuntat. A València l’activitat se centra fonamentalment en les Arenes, la Patacona i la Malva-rosa.

No obstant això, a les platges naturals del sud està completament prohibit encendre foc i disparar focs artificials. Aquestes platges són Pinedo; L’Arbre del Gos; El Saler; La Garrofera; la Devesa i el Recatí-Perellonet.

“Recordem que formen part del Parc Natural de l’Albufera i, per tant, han de mantenir invariables les seues condicions per respecte a la flora i fauna que alberguen aquestes platges tan valuoses de la ciutat”, ha recordat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

D’on va traure la llenya per a encendre les fogueres de Sant Joan?

Habitualment el Ajuntament de València, així com els ajuntaments de la resta de localitats, realitzen el repartiment de llenya al llarg de la vesprada. A més, solen distribuir bosses per a depositar els residus que es puguen generar.

Enguany un total de 6 camions repartiran 35 tones de llenya de 16.30 a 18.30 hores. La llenya prové de les podes d’arbres dels jardins i els carrers de la ciutat, que el servei va acumulant precisament per a poder repartir-la aquesta nit.

El repartiment es farà en 9 punts diferents de les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal-Canyamelar. Estaran senyalitzats amb banderoles per a la seua identificació.