Valencia vallará 20 kilómetros de playas para evitar la Noche de San Juan
Operativo de la Policía Local de Valencia en la playa de la Malvarrosa.

Per segon any consecutiu el Ajuntament de València ha suspès la celebració de la Nit de Sant Joan. Per a això, la regidoria de Protecció Ciutadana ha posat en marxa una operació policial que comptarà amb 213 agents. L’objectiu és vetlar pel compliment de les mesures sanitàries per a evitar un repunt de la pandèmia.

L’accés a les platges de València es prohibirà des de les 21 hores del dimecres 23 de juny. Aquestes no reobriran fins a la matinada del dijous 24, dia de Sant Joan. Per a això es tancaran 20 km de costa on també hi haurà presència policial.

“S’ha previst la creació d’un dispositiu policial que comptarà amb 213 agents de Policia Local. Treballaran al costat de Policia Nacional a les platges del nord i la Guàrdia Civil en les del Sud, així com amb voluntaris de Protecció Civil”, ha anunciat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

A la platja de la Malva-rosa treballaran 160 agents des de les 18.00 hores del dimecres, fins a les 07.00 hora del dijous. A les platges del sud, el dispositiu policial estarà compost per 50 agents. Tots ells controlaran el clos a la platja fins a l’hora en què es reòbriga el seu accés.

LLUM VERDA A L’HOSTALERIA EN LA NIT DE SANT JOAN

Cano ha afirmat que “encara que l’estat d’alarma ja no existisca, hem d’estar en estat d’alerta”. La decisió de suspendre la celebració s’ha pres en conjunt amb la resta de municipis de la Comunitat Valenciana. “No tindria molt sentit suspendre la festa i que la gent poguera acudir a les platges de municipis confrontants com Alboraia o Sueca”.

El regidor ha recordat que el tancament afectarà exclusivament la zona de l’arena. Per això, en cap cas suposarà el tancament de l’hostaleria pròxima a la platja. Aquesta podrà realitzar la seua activitat en les condicions habituals.