hora

En la matinada d’este pròxim diumenge 31 de març tindrà lloc, de nou, el canvi d’hora a Espanya. Aquest esdeveniment ve per excel·lència ocorrent des d’anys històrics. La primera vegada que es va aplicar va ser durant la I Guerra Mundial, seguit amb la Crisi del Petroli en 1973 on es va reprendre el seu ús.

Un dels quals va suggerir aquest fet, que ve ocorrent tots els anys l’últim diumenge de març i d’octubre, va anar Benjamin Franklin, un dels pares fundadors dels Estats Units. Franklin va enviar una carta al diari Le Journal de París en la qual va plantejar dur a terme una sèrie de mesures per a l’estalvi energètic.

El canvi d’horari d’aquest diumenge és ben acollit per la societat malgrat comptar amb una hora menys de somni avançant-se les agulles del rellotge una hora, per la qual cosa les 2.00 es convertirà en les 3.00. Segons afigen fonts, el temps de llum diürna a les vesprades beneficia al comerç, activitats esportives i altres pràctiques després de la seua jornada laboral però aquesta pot presentar dificultats a l’agricultura i altres càrrecs laborals que depenen del temps d’exposició a la llum solar.

Hdia s’ha convertit en un fet significant per les millores econòmiques que suposa. Segons estimacions de l’Entitat Pública Empresarial del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç (IDAE) al nostre país l’estalvi de llum és d’un 5%. Tenint en compte que el consum mitjà d’una família espanyola és de 3200 kWh, l’estalvi seria de més de 6 euros per llar. IDAE recomana que fent un ús intel·ligent d’il·luminació en les llars pot arribar a permetre un estalvi de fins a 100 euros a l’any.

Un nuevo método para tirar la basura en Valencia revolucionará el pago de impuestos

Harry Potter vuelve al cine