El coronavirus sembla donar una treva en la Comunitat Valenciana però no a Espanya. Quinze són els casos que s’havien detectat fins al dissabte, una xifra que de moment no ha crescut. Així ho va comunicar aquest diumenge la Conselleria de Sanitat després de no detectar-se cap cas positiu més.

Segons afirmen, els pacients continuen mantenint símptomes lleus. A més, fins al moment es han diagnosticat com a negatives 240 proves realitzades.

La conselleria ha habilitat el 900 300 555 per a atendre a totes les persones que hagen viatjat a les zones de risc i tinguen algun dubte. Aquest número ha atès més de 2.000 trucades, la majoria per consultes d’informació general.

Salut Pública manté un estricte protocol, coordinat pel Ministeri de Sanitat, basat en evidències científiques i amb el major rigor assistencial per al control epidemiològic.

NOMBRE D’AFECTATS PEL CORONAVIRUS A ESPANYA

En concret, fins a les 7.00 hores d’aquest dilluns s’han registrat 83 casos a Espanya:

 • 15 Comunitat Valenciana
 • 32 Madrid
 • 12 Andalusia
 • 15 Catalunya
 • 7 Canàries
 • 6 Extremadura
 • 9 País Basc
 • 6 Castella i Lleó
 • 2 Balears
 • 1 Navarra
 • 1 Astúries
 • 10 Cantàbria
 • 3 Castella-la Manxa

De tots ells són quatre els que es troben en estat greu: tres a Madrid i un a Navarra. Segons Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, no estem davant una gran «propagació comunitària».

Per això, s’ha avançat que Espanya seguirà en l’escenari 1 de «contenció» sense augmentar l’alarma a «mitigació». Aquest assegura que dita alerta tindria un «impacte socioeconòmic molt important» i que suposaria la prohibició d’esdeveniments multitudinaris com són les festes falleres.

Sanidad pone en duda el encuentro Valencia-Atalanta por el riesgo del coronavirusL’ARRIBADA DE L’AFICIÓ DE L’ATALANTA EN DUBTE

Itàlia continua sent el país europeu més castigat pel coronavirus i en concret la zona nord. L’arribada d’esta malaltia a la Comunitat ha sigut conseqüència del viatge que van realitzar seguidors del València CF a Milà per a assistir a la trobada de Champions davant l’Atalanta de Bèrgam. Ara, el partit de tornada haurà de jugar-se a Mestalla el pròxim 10 de març amb el que suposarà l’arribada de milers d’italians, llevat que s’indique el contrari.

Les autoritats ja s’estan pronunciant sobre aquest tema. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, assenyalava aquest diumenge que si a Itàlia no es permet la celebració d’actes massius “sona estrany” que sí que succeïsca a Espanya.

“Si a Itàlia no es permet celebrar esdeveniments massius, ens sona estrany que es permeta que 5.000 o 10.000 persones de les zones de reg vengen a reunir-se a Espanya. Hem de valorar què és el que no té sentit fer”. “Pot haver-hi confusió entre no recomanar que es cancel·len esdeveniments i que a un esdeveniment puguen venir persones de zones on no es permeten esdeveniments massius”, assenyalava.

Des del club taronja continuen a l’espera de la decisió que prenguen les autoritats sanitàries sobre el partit. Serà el Ministeri de Sanitat qui determine si permet l’arribada de l’afició italiana o per contra denega el seu accés a la capital valenciana.