El 10 de març és la data clau per al conjunt valencianista. Aqueix dia es juguen la continuació en la Champions League i aquesta vegada a Mestalla. Ara el dubte està en si el partit de tornada de vuitens de final podrà jugar-se contra l’Atalanta. El club pertany a Bèrgam, el municipi italià que es troba en l’epicentre del coronavirus.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat aquest matí l’hospital de la Plana de Castelló. Allí ha assenyalat que la celebració o suspensió del partit no depèn d’ells. Barceló ha assegurat que el Ministeri de Sanitat i les autoritats italianes són els qui han d’autoritzar l’eixida de l’equip i de l’afició.

Itàlia compta ja amb més de 500 contagiats i 12 morts, la majoria del nord del país. Si es jugara el partit a Mestalla serien molts els afeccionats italians que es desplaçarien fins a València. Aquesta situació podria posar en risc la salut de l’afició valencianista i de la resta de la població.

Ana Barceló durant la roda de premsa a l’Hospital de la Plana (Castelló).

Una altra opció que es contempla és que siga una trobada a porta tancada. No obstant això, encara caldrà esperar per a conèixer l’evolució del coronavirus i es prenga la decisió definitiva.

Un periodista que va viatjar a Milà, primer cas de coronavirus a València

Respecte al cas de coronavirus de l’hospital Clínic de València, Sanitat ha confirmat que és un periodista esportiu. Aquest va viatjar a Milà per a assistir al partit del València CF enfront de l’Atalanta però no ho va fer al costat de l’expedició d’afeccionats.

Va començar a sentir els símptomes el dia 25 de febrer i l’endemà passat se li va diagnosticar. Des de la Conselleria es va activar ràpidament el protocol i hui dia investiguen a les persones que han entrat en contacte per a fer un seguiment.