Sanitat comienza a administrar la tercera dosis de la vacuna contra el coronavirus
Una persona mayor recibe la tercera dosis de la vacuna contra el coronavirus.

La pandèmia sembla que vol tornar a fer-se eco entre la població ja que aquests últims dies s’està produint un nou rebrot. No sols hi ha un augment de contagiats a la Comunitat Valenciana, la resta del país també està patint un ascens. La relaxació de les mesures sanitàries i l’arribada de l’estiu han fet saltar les alarmes als hospitals amb la huitena ona.

Les dades generals d’Espanya indiquen el nombre d’ingressos hospitalaris més alt dels últims quatre mesos (1.005 pacients des de divendres passat). El Ministeri de Sanitat continua posant el focus entre els majors de 60 anys, els qui són els que estan patint més els contagis.

Aquests rebrots venen acompanyats de les dos noves subvariants del Coronavirus. D’una banda, l’ómicron BA.4 que representa el 5,4% i la BA.5 que provoca el 64,9% dels contagis.

LA PANDÈMIA EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Les últimes dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública indiquen que hi ha  un total de 3.853 nous casos de coronavirus confirmats. Els nous casos per províncies són 402 en la de Castelló, 1.288 en la d’Alacant i 2.163 a València.

Les últimes dades assenyalen a més que les hospitalitzacions per Covid s’han disparat amb 129 nous ingressos en la Comunitat Valenciana havent-hi ja un total de 705 persones hospitalitzades. Quant a les morts, s’han notificat 10 en els últims 15 dies.

Les previsions indiquen que Espanya continuarà augmentant els seus contagiats en Covid les pròximes setmanes. Malgrat això, es preveu que no hi haja un augment significatiu d’ingressos en UCI i morts.

QUARTA DOSI DE LA VACUNA DEL CORONAVIRUS

La ministra de SanitatCarolina Darias, ha anunciat que hi haurà quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus. La Comissió de Salut Pública ja ha donat llum verda a la seua administració “per a tota la població”.

Va ser fa una setmana quan la Comissió de Salut Pública va recomanar administrar la quarta vacuna. Igual que en les anteriors campanyes de vacunació s’anirà ampliant la franja d’edat fins als més joves. De moment la quarta dosi es porta administrant des de gener a persones immunodeprimides i s’espera que siga a la tardor quan arribe a nivell general.