Así es el nuevo circuito de running de la ciudad de Valencia

Hui és un dels dies més esperats per tots i totes des que va començar l’estat d’alarma. Hui ja està permès eixir a passejar o fer exercici en tota Espanya. L’Executiu de Pedro Sánchez ha autoritzat l’eixida al carrer com a pas previ a la fase 0 de la desescalada, que comença el dilluns 4 de maig.

A València, l’Ajuntament va anunciar amb l’eixida dels menors que obririen parcs i jardins. No obstant això, després de l’abundància de gent que va eixir al carrer el 26 d’abril, l’alcalde Joan Ribó es va mostrar preocupat. Per això, l’Ajuntament ha decidit reforçar les mesures de vigilància de la ciutat.

En cas de fer esport, es podrà eixir al carrer de manera individual. Si es tracta d’un passeig, es podrà donar sempre que siga amb les persones amb les quals es conviu. Per això, et deixem els cinc millors llocs de València per a gaudir la volta al carrer després d’un mes i mig tancats.

Ciutat de les Arts i les Ciències

És el lloc més recognoscible a tot el món de la ciutat de València. Amb una superfície de 350.000 metres quadrats, el complex arquitectònic és perfecte per a passejar individualment o en companyia. A més, com està situada en al final de l’antic llit del riu Túria, es pot començar la ruta en la xicoteta ciutat i continuar pel riu.

Llit Antic del Túria

Un altre dels punts en els quals més gent hi ha practicant tot tipus d’esport és l’antic llit del riu Túria. De fet, el seu circuit 5K no es podrà utilitzar en dues adreces durant la desescalada. Com és un dels més transitats, el consistori ja estudi com evitar la massificació en aqueixa zona. A més, ha recomanat cercar alternatives per a l’esperada eixida.

Amb una longitud de deu quilòmetres aproximadament, és el jardí netament urbà més gran de tota Espanya. El llit creua pràcticament València, així que es pot accedir a ell des de molts llocs de la ciutat.

Centre històric

Fer una passejada pel centre històric de València és una de les activitats més entretingudes que hi ha. Les oficines de Turisme recomanen moltes rutes, però si vols fer una passejada tranquil per la ciutat, és un dels llocs més bonics. Això sí, en cas que vulgues fer esport és millor que cerques altres llocs, ja que sol estar abarrotat. De totes maneres, mantenir la distància de seguretat és primordial en qualsevol dels casos.

Parc de Capçalera

Encara que es troba en el llit històric del riu Túria, es pot dir que el parc de Capçalera constitueix una panoràmica natural apart. És un lloc idoni per a passejar o fer esport, ja que té diverses rutes. A més, el parc recrea el paisatge original del Túria, on els protagonistes són l’aigua, la topografia, la vegetació i els diferents equipaments del parc.

Jardí de Vivers

L’última ruta que proposem es troba al carrer Sant Pius V. És una de les zones verdes més emblemàtiques de la ciutat. Però, a part de la seua gran varietat en vegetació, el jardí de Vivers presenta la mateixa abundància en monuments escultòrics. També és ideal per als més xicotets, ja que dins del jardí hi ha un circuit, com si de pilots de Formula 1 es tractara.