La Comunitat cambia todas las restricciones: las 10 nuevas medidas que entran en vigor

La Comunitat Valenciana es prepara per a arrancar nova normalitat. El president de la GeneralitatXimo Puig, ha anunciat el fi de les restriccions en l’hostaleria, l’oci nocturn i el sector esportiu.

A partir d’aquest dissabte 9 d’octubre s’aplicaran 10 noves mesures autonòmiques que estaran en vigor fins a un altre avís per part del Consell. La principal novetat és l’eliminació de les restriccions en l’hostaleria i l’oci nocturn.

A partir del dissabte, no hi haurà límit en els aforaments encara que es mantindrà el màxim de 10 comensals. A més, els pubs i discoteques podran obrir més enllà de les 05.00 hores baixant les persianes segons el que s’estableix per la normativa general.

Al marge de les novetats citades, després de la celebració de la Mesa Interdepartamental, Puig ha anunciat un total de 10 noves mesures.

LES 10 NOVES MESURES EN LA COMUNITAT

  1. La màscara només serà obligatòria en espais tancats i en espais a l’aire lliure on no es puga respectar la distància de seguretat.
  2. No es podrà fumar en la via pública a menys de dos metres de distància interpersonal. Tampoc es podrà fumar en terrasses.
  3. Decauen els aforaments en tots els establiments i activitats en general.
  4. Decauen totes les limitacions d’aforaments en esdeveniments i celebracions. Únicament si l’esdeveniment se celebra amb públic en peus l’aforament es restringirà a raó de 2,26 metres quadrats per persona.
  5. Es permetran els festivals de música. En funció de la seua singularitat s’aplicarà un protocol de caràcter específic que establirà la Conselleria de Sanitat.
  6. Decauen els aforaments en hostaleria i restauració. En barra es mantindrà la distància però ja es podrà consumir i les taules continuaran sent de màxim 10 comensals.
  7. Decauen els aforaments en locals d’oci. A més, podran tancar segons el que s’estableix per la seua normativa.
  8. En cinemes, teatres, auditoris i museus l’aforament serà del 100%. L’excepció serà quan es consumisca menjar o beguda que hi haurà un seient de distància.
  9. Decauen tots els aforaments per a l’activitat física i esportiva. Ací s’inclouen gimnasos, piscines climatitzades, vestuaris, etc. Es mantindrà l’ús de màscara en els llocs tancats.
  10. Per a les lligues professionals de futbol i bàsquet es manté el 100% en estadis oberts i el 80% en pavellons tancats.