Anuncien la data de la fi de les restriccions en la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat confirma que ja hi ha dia per a alçar la majoria de les mesures contra el coronavirus en tot el territori valencià

Ximo Puig confirma la fecha del fin de las restricciones
Ximo Puig y Ana Barceló en su visita al

El dissabte 9 d’octubre és la data en la qual la Comunitat Valenciana recuperarà gran part de la normalitat. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reafirmat hui el seu desig d’acabar amb les restriccions en el dia de l’autonomia.

Aquest divendres 8 d’octubre a les 23.59 hores, la Comunitat conclourà la vigència de les últimes mesures. A partir d’ací s’obriran les portes a un nou escenari que encara ha de definir-se aquesta setmana per part del Consell.

El president ha assegurat així l’anunciat fa una setmana en Les Corts Valencianes quan va presentar l’últim paquet de mesures contra el coronavirus. Puig va assenyalar el 9 d’octubre en el calendari valencià, moment en el qual la vacunació ja haurà arribat al 90% de la població.

La data triada suposarà un gran canvi per als ciutadans després de més de 18 mesos de pandèmia. Puig ha denominat a aqueix nou escenari com l’inici d’una “normalitat millorada”. No obstant això, ja ha avançat que encara que s’eliminarà “el major nombre de restriccions possibles”, no desapareixeran totes.

L’objectiu del president és que el 9 d’Octubre “se supere una frontera de restriccions i s’accelere la normalització”. Malgrat no haver avançat quines mesures suprimiran i quins es mantindran, sí s’ha pronunciat sobre la mascareta. Puig ha admès que la seua utilització dependrà de la decisió que marque el Consell Interterritorial. “És com s’ha fet la gestió en la Comunitat Valenciana, unes altres han decidit anar pel seu compte. No adoptar mesures ha tingut conseqüències”, ha matisat.